Haideți la un șotron! Câți dintre voi, dragi cititori, vă mai amintiți de copilărie? În permanenta agitație a acestor vremuri, câți mai reușiți să retrăiți acele bucurii sincere ale copilăriei?
Gustul înghețatei în căldura toridă a verii, corcodusele necoapte, acre de se strapezeau dinții, perele furate din copacul vecinilor, creta colorată și concursul de desene pe astfalt, apa rece de munte, cișmeaua din drum, profesorii blânzi și în același timp severi, bucuria ultimului clopoțel, și mirosul verii, florile de cireș, pisoiul portocaliu din geam, mama care vă striga să intrați în casă și va ascundeati în spatele blocului, și multe alte amintiri, pe care toți le avem.
Când ați jucat ultima oară de-a v-ați ascunselea, țară țară vrem ostași, ratele și vânătorii, elastic, sau măcar un ping pong? Unde sunt jocurile copilăriei? Nu te supăra frate, domino, Piticot. Eu știu că undeva în casele voastre, într-un sertar, sau sus pe bibliotecă ele stau ascunse și vă așteaptă. Căutați-le și dați jos copilăria din pod, măcar azi, pentru o zi.
Aveți curajul să ieșiți în fața casei, a blocului, a biroului și să desenați un soare imens cu cretă pe astfalt. Pare o adevărată nebunie și vă gândiți de două ori “Hmmm dar ce va spune, vecinul, șeful, colegii, etc”.
Vă provoc la copilărie!
Suntem copii dacă avem sufletul tânăr. Aud zilnic acest, să îi spunem, slogan. Dar ce înseamnă să fii copil? Dacă vedeți în drumul vostru spre muncă un șotron, ce faceți? Săriți în pătrățelele numerotate și frumos colorate cu creta pe astfalt? Sau treceți nepăsători fără să realizați că acela este șotronul copilăriei?
Cam multe întrebări. Astăzi vă provoc la copilărie. Aveți curajul că în drumul vostru spre rutina zilnică să săriți șotronul.
Astăzi aveți o nouă șansă oferită de univers, puteți să retrăiți copilăria, să vă bucurați de ea, să săriți șotronul sau să bateți mingea în spatele blocului. De voi depinde.
Poposiți o clipă în copilărie!
La mulți ani copii mai mici copii mai mari!
Sursa foto: pexels