GALERIA REDUTA a fost astăzi, 23 iulie 2021, inaugurată cu o expoziție din cadrul proiectului ShortsUP „Scurtă istorie a scurtmetrajului românesc (1890-2000)”, ce cuprinde instalație artistică care se folosește de tehnologia de Realitate Augmentata pentru a aduce la viață istoria filmului de scurtmetraj românesc.
Astazi vineri 23 iulie de la 18:00, în Sala Arcadia, puteți întâlni o parte din echipa proiectului – Sabina Baciu, ShortsUP și Ciprian Făcăeru, Augmented Space Agency, iar de la 19:00 în Sala Mare, puteți urmări 3 scurtmetraje românești, digitalizate în cadrul proiectului. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Instalația poate fi vizitată la Sala Arcadia, între 23-31 iulie, orele 10:00-20:00. Preț bilet: 5 lei.
GALERIA REDUTA este un spațiu în care se vor regăsi artiștii plastici contemporani și vor fi aduse în atenția publicului, ample proiecte culturale.
Timp de mai multe luni, începând din vara anului 2021, vor fi organizate în acest spațiu, ateliere de creație prin intermediul cărora artiști plastici brașoveni sau invitații acestora, vor avea posibilitatea de a se juca cu pensulele, penițele, tușul în GALERIA REDUTA, lucrările urmând a fi expuse, fie în expoziții individuale, fie în cele colective.
Pentru a întregi acest tablou venit dintr-un alt timp, dar și pentru a vă bucura de culorile viitorului sunteți invitați la deschiderea expoziției și la inaugurarea Galeriei Reduta, artiști plastici brasoveni, printre care îi amintim pe Raluca Cozma, Cristina Franculescu, Oana Obacu și Andreea Zamfir.
Plastic este tema aleasă de artiștii plastici brașoveni pentru a-și reprezenta creațiile lor timp de câteva luni. Arta plastică are în mod întâmplător terminologia materialului cel mai răspândit în această perioadă ca pereche de omonime Arta plastică fiind și numele secțiilor de la liceele și universitățile de artă românești. Pe de altă parte artele vizuale includ însă și arta plastică. Asta pentru că noile forme de exprimare în artă experimentează ca mijloace de exprimare mult mai diverse, precum instalația, obiectul sau arta video, iar arta plastică se raportează oarecum la origini, folosind tehnicile tradiționale, precum pictura, sculptura, desenul sau grafica în reprezentările ei. Dar arta plastică e o căutare mult mai aprofundată mai directă a esenței, tocmai prin tehnica ei tradițională. Prin creațiile noastre, vom menține tradiția artei plastice și vom explora nu doar universul personal raportat la mediu, dar și tot ce ține de exprimarea plastică expresivă, căutarea vizuală și de ce nu, spirituală, de care o societate are nevoie. Prin tehnica tradițională de pictură și mixed media, vom căuta așadar să explorăm paralela între plastic și mediul creativ, afirmă Cristina Franculescu.