Ești aici
Home > Subiecte generale > #Curiozități_din_Turism ”check-in” !

#Curiozități_din_Turism ”check-in” !

Bună drag cititor,
Astăzi vă voi reaminti despre:
Substantivul ”check-in” sau n. ”check-in”

Curiozități_din_Turism este o rubrică informativă despre turismul, respectiv despre activitatea turistică-documentată de prof. Raluca Filimon- realizator la Departamentul Business and Living in Turism în cadrul Grupului Iubim Brașovul.

Substantivul check-in este menționat în cea de-a treia ediție a Dicționarului Ortografic, Ortoepic și Morfologic al Limbii Române, drept xenism. DOOM este coordonat de Ioana Vintilă-Rădulescu, doctor în lingvistică la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti”. Romgleza este un limbaj utilizat în zilele noastre de către generația Z, dar a prins rădăcini în limba română.
Termenul check-in este împrumutat din limba engleză. Termenul check-in reprezintă data de intrare în hotel, atunci când ne referim la cazarea într-un hotel. Cuvântul străin check-in este uzitat și la aeroport, când ne referim la zboruri. Check-in online este utilizat și în cazul zborurilor prin prezentarea codului de confirmare a transmiterii, în fața autorităților. Check-in-ul în cazul zborurilor indică ora de deschidere a zborului și se realizează online cu 30 ore înainte de ora standard de decolare. Check-in-ului online se realizează următorii patru paşi:Identificare, Check-in, Schimbaţi locul și Imprimaţi cartea de îmbarcare.
În cazul primului pas, introduceţi numărul*** biletului electronic compus din 13 cifre sau codul rezervării, alegeţi data zborului şi aeroportul de plecare.
În cazul celui de-al doilea pas, se selectează pasagerul/pasagerii pentru care doriţi să efectuaţi formalităţile de check-in, aici se regăsesc următoarele informații toate informaţiile despre zborul dumneavoastră: dată, ora de decolare, numărul zborului, aeroportul de plecare, aeroportul de sosire, clasa de servicii şi codul companiei aeriene operatoare.
În cazul celui de-al treilea pas, se poate modifica locul pasagerului prin înlocuirea locului atribuit inițial în pasul al doilea.
În cazul ultimului pas este importantă imprimarea cărţii de îmbarcare.
Vă invit să rămâneți aproape în această călătorie exploratoare din care o să vă întoarceți cu cele mai captivante comori informaționale pentru că împreună Iubim Brașovul!
Surse : ”check-in” sau n. ”check-in”

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus