A fost acceptat in vederea inscrierii in Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Omenirii în anul 2022 dosarul „Arta cămășii tradiționale cu broderie pe umăr (altiță) sau cum îl știm noi “Ia”
UNESCO a comunicat, oficial, autorităților române, acceptarea dosarelor multinaționale „Arta cămășii tradiționale cu broderie pe umăr (altiță) sau cum îl știm noi “Ia” și “Tradițiile creșterii cailor lipițani”, în procesul de evaluare care va decide posibila înscriere a acestor elemente în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Omenirii în anul 2022.
Suntem bucuroși că și implicarea membrilor din Comisia parlamentară pentru UNESCO a contribuit la deblocarea acestui dosar, amânat de-a lungul timpului, din motive financiare sau birocratice.
În Brașov iubitorii de cusături au posibilitatea de a învăța și de participa la șezătorile organizate de Grupul “Șezătoare în Șcheii Brașovului” în parteneriat cu Muzeul de Etnografie Brașov.
Atmosfera caldă și frumoasă îmbie la cusut și la depănat povești.
În curând vom povesti despre aceste șezători și rolul lor în mediul urban.
Deasemena. rolul Comunității Motive Tradiționale din Țara Bârsei și Împrejurimi, coordonată de Antonela Lungu și Melinda Puskas.. este important în digitalizarea motivelor de pe iile vechi în vederea păstrării pentru generațiile viitoare.
Sursa: Comisia parlamentara UNESCO
sursa foto: Ioana Corduneanu, Asociatia Semne cusute