Interviu cu CATALIN MESTER
Fondator I 💜 FailureCătălin Meșter este antreprenor, constructor de comunități și un mentor de afaceri cu peste 20 de ani de experiență.
Printre cele mai mari realizări ale sale, a co-fondat și creat de la zero Voxa, principala platformă românească de streaming de cărți electronice, evaluată la 7,5 milioane de euro și inițiatorul conceptului „I Love Failure„, un proiect inovator care își propune să redefinească eșecul și să încurajeze oamenii să își împărtășească poveștile de nereușită.
Prin organizarea de evenimente și conferințe, Cătălin aduce în prim-plan o abordare pozitivă a eșecului, văzut ca o parte esențială a procesului de învățare și dezvoltare personală.
Ce a inspirat tema inovației pentru ediția din acest an a evenimentului „I Love Failure”?
Anul acesta, evenimentul pare să se concentreze pe transformarea eșecurilor în inovații.
Cum se aliniază acest lucru cu scopul general de a promova reziliența și creșterea prin învățarea din eșecuri?
Catalin: Pentru mine, eșecul, atât pe plan personal, cât și profesional, reprezintă un feedback valoros. Încerc, pe cât posibil, să nu iau nimic personal, să învăț tot ce se poate învăța și să merg mai departe cât mai repede. Am experimentat eșecul în toate aspectele vieții, fie personale, fie profesionale, în nenumărate circumstanțe. Însă toate aceste eșecuri nu au făcut altceva decât să mă ajute să-mi cresc reziliența și, de fiecare dată, să încerc ceva nou, să experimentez. Cu alte cuvinte, nu există inovație fără eșec.
Tema principală a conferinței din acest an este INNOVATION, și deși avem în continuare o gamă foarte variată de vorbitori și povești, ne vom concentra mai profund pe afaceri, inovație și frica de eșec.
„I Love Failure” pune accent pe învățarea din eșecuri. Cum speri că evenimentul va influența participanții, atât în viața lor profesională, cât și în cea personală?Mulți dintre participanți vor fi profesioniști, executivi și studenți. Care este mesajul principal pe care dorești să-l transmită acestora după eveniment?
Catalin: Observam atât la noi ca echipa, cât și la cei care participă la evenimentele noastre, schimbări semnificative în perspectiva lor față de încercare și eșec, și asta mă bucură enorm. Curajul este contagios, iar curajul celor de pe scenă se transmite tuturor celor din sală, cât și în mediul digital, pe rețelele de socializare.Un alt aspect satisfăcător al organizării conferinței „I Love Failure” este să vezi impactul transformator pe care îl are atât asupra vorbitorilor, cât și asupra participanților. Este extrem de împlinitor să creezi o platformă unde oamenii își pot împărtăși poveștile despre depășirea provocărilor și învățarea din eșecuri. Este uimitor să vezi cum participanții se conectează, se implică în discuții semnificative și pleacă inspirați să îmbrățișeze eșecul.
Evenimentul a crescut semnificativ de la prima ediție. Cum vezi evoluția „I Love Failure” în următorii ani? Mișcarea pare să câștige teren la nivel global. Te gândești să extinzi acest concept în mai multe orașe sau să introduci noi formate, cum ar fi platforme online sau ateliere mai intime?
Catalin: Dacă aș împărtăși întregul plan, poate ați crede că sunt nebun, dar iată-l. Văd conferințe, evenimente și studiouri „I Love Failure” în multe orașe din întreaga lume. Văd „I Love Failure” integrat în companii, școli, guverne și sisteme de sănătate. De asemenea, îmi imaginez aplicația „I Love Failure” devenind „Netflix-ul Eșecurilor” — aplicația de dezvoltare personală preferată, unde îți este constant reamintit că nu ești singur și ai toate instrumentele de care ai nevoie pentru a crește ca individ sau ca firmă. Aici poți explora eșecuri și lecții învățate pe categorii, precum Romance, Business, Tech, HR, Gambling, Schools etc.
Cum selectezi vorbitorii pentru eveniment și ce rol joacă poveștile personale de eșec în definirea narațiunii conferinței?Având o gamă atât de diversă de voci, cum asiguri faptul că poveștile împărtășite la „I Love Failure” se aliniază cu mesajul central de a îmbrățișa eșecul ca pe o cheie a succesului?
Catalin: Selectarea vorbitorilor pentru conferința „I Love Failure” implică un proces atent, care vizează identificarea persoanelor capabile să transmită eficient mesajul central al evenimentului despre acceptarea eșecului ca o treaptă către succes.
Iată câțiva pași și calități esențiale de luat în considerare:
• Relevanța pentru temă: Cautăm vorbitori care au experiențe personale sau profesionale legate de eșec și reziliență. Poveștile lor ar trebui să fie în concordanță cu accentul conferinței pe învățarea din obstacole.
• Diversitate de perspective: Vizăm o varietate de perspective, invitând vorbitori din domenii diferite, cum ar fi antreprenoriatul, educația, psihologia și artele. Această diversitate îmbogățește discuțiile și atrage un public mai larg.
• Povestitori captivanți: Alegem vorbitori care nu sunt doar specialiști in domeniu, ci și povestitori fascinanți. Capacitatea lor de a se conecta cu publicul prin povești relevante poate inspira și motiva participanții.
În final, îi mulțumim lui Cătălin Meșter pentru deschiderea și inspirația pe care le oferă prin proiectul „I Love Failure”.
Este o adevărată lecție despre curaj și perseverență, iar prin acest interviu, sperăm că v-am oferit o perspectivă valoroasă asupra importanței de a îmbrățișa eșecul ca parte din călătoria noastră spre succes.
Mulțumim, Cătălin, pentru contribuția ta și pentru că ne-ai împărtășit povestea ta!I
https://youtube.com/@ilovefailure?si=_9jkZM65dhRJ_hUl
Love Failure World