Ești aici
Home > Subiecte generale > ANAF face măcel! Nu va avea milă de nimeni. S-a dat ordin în România

ANAF face măcel! Nu va avea milă de nimeni. S-a dat ordin în România

ANAF face măcel! Nu va avea milă de nimeni. S-a dat ordin în România

Domeniul energiei a devenit, recent, unul extrem de sensibil, în contextul creşterii foarte mari a preţurilor la gaze naturale şi electricitate la nivel internaţional. În acest context, având în vedere apropierea iernii şi nevoia de a-i sprijini pe românii care s-ar putea trezi cu facturi uriaşe, ministrul de Finanţe a dispus controale de urgenţă.

Veşti proaste pentru firmele care activează în domeniul energiei şi nu respectă întocmai litera legii!

ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală), prin intermediul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, va începe controale dure în întreaga ţară, la firmele din domeniul energiei.

Dan Vîlceanu a cerut controale la sânge pe piaţa energiei

Controalele la sânge au fost cerute chiar de către ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu. Direcţia Antifraudă va desfăşura acţiuni de monitorizare a comportamentului financiar-fiscal al operatorilor economici din domeniu.

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a dispus intensificarea analizelor privind posibile distorsiuni ale pieţei în domeniul energiei, în contextul îngrijorărilor legate de creşterea preţurilor la energie şi gaze naturale şi al anunţului Comisiei Europene, acela de a avea un set de măsuri şi opţiuni pentru a răspunde la şocul creşterii preţurilor.

În acest sens, Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, va desfășura acțiuni de monitorizare a comportamentului financiar-fiscal al operatorilor economici din domeniu.

Acţiunile vizează menţinerea unui mediu concurenţial corespunzător şi vor completa demersurile instituţiilor cu atribuţii în domeniu”, se arată în comunicatul de vineri al Ministerului de Finanţe.

Controale şi la operatorii economici, cu privire la casele de marcat cu jurnal electronic

În altă ordine de idei, joi, 21 octombrie, ANAF a anunţat demararea a 100 de acţiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare în ceea ce priveşte conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic.

La operatorii economici unde au fost finalizate verificările, inspectorii ANAF au constatat că 87% dintre aceştia s-au conformat, iar pentru ceilalţi, care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform legislaţiei în vigoare.

“Reamintim operatorilor economici că termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF este data de 30 noiembrie 2021. Acest termen nu va fi prelungit”, subliniază reprezentanţii ANAF

Acţiunile de control derulate de ANAF având această tematică vor continua în perioada următoare atât în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, cât şi pentru a asigura un mediu concurenţial corespunzător, se menţionează în comunicat.

Pentru că #Iubim_Braşovul vă aducem o rubrică de informații utile!
De data aceasta ne-am gândit sa intelegem mai bine despre *Educatia Anteprenorială* si *Pastila de Fiscalitate*
rubrică informativă realizată de expert Judiciar Contabil Dana Munteanu – realizator Grupul Iubim Brașovul!
Surse

#Iubim_Braşovul
#Educatie_Anteprenoriala
#PastiladeFiscalitate
#Business_Living_Grupul_Iubim_Brașovul
#TeleviziuneaGrupIubimBrasovul
#ExpertContabilJudiciarDanielaMunteanu 

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus