Ești aici
Home > Educație > Ce cuvânt ai alege pentru Voluntariat?

Ce cuvânt ai alege pentru Voluntariat?

Am întrebat 50 de oameni ce înseamnă voluntariatul pentru ei. Află mai jos ce au răspuns!

Mi-am dorit să aflu ce influență are voluntariatul asupra oamenilor și să pot înțelege motivele pentru care e fain să #facibine! Dar mai ales, pentru a convinge și alți oameni despre cât de fain și plin de satisfacții e să fii voluntar!

Conform DEX, VOLUNTARIÁT înseamnă: Activitate desfășurată în folosul altor persoane sau al societății fără a urmări un câștig material.

Hai să vedem ce definiții au găsit voluntarii noștri:

Cele mai multe răspunsuri au fost legate de Bucuria de a ajuta și de a face ceva pentru alți oameni, dar și despre Responsabilitatea care vine la pachet. De asemenea, oamenii au descris voluntariatul ca pe o activitate Plină de Sens și de Speranță, precum și ca pe un act de Implicare transformat în Împlinire.

Dacă nu te-ai regăsit în sentimentele de mai sus, mai avem câteva variante pentru tine: Voluntariatul se poate dovedi o Aventură pentru cei implicați, o Mână de Ajutor acordată celor în nevoie, toate transformate într-un sertar drag de Amintiri.

Voluntariatul mai înseamnă un Dar pe care îl oferi și care se simte ca o Binecuvântare, înseamnă că te Dezvolți în timp ce Contribui la o bucățică de lume mai bună sau că trăiești și oferi o Experiență plină de Generozitate și Fericire.

Definiția mea preferată este:„Voluntariatul este o gură de aer și o stare de bine”, asta pentru că așa s-a dovedit până acum pentru mine. Pentru ceilalți oameni care au răspuns, voluntariatul se mai traduce prin Iubire față de semeni, prin Pasiunea pe care o împărtășim cu ceilalți sau prin simplul fapt de a fi Uniți și Umani.

M-am bucurat să văd voluntariatul catalogat ca Inestimabil sau ca pe ceva Necesar. Totodată, a mai primit definiții precum Revelator, care te face să simți că Trăiești, o activitate plină de Satisfacții sau care te Umple de Energie. A mai fost descris ca o acțiune ghidată de Reciprocitate, care te răsplătește la final cu Regăsirea de sine (și de bine).

De fapt, voluntariatul este despre toate cele de mai sus, iar de fiecare dată se va dovedi o experiență Unică, de Neuitat și Neprețuită. Pentru tine și pentru ceilalți!

Așa că, te invit să-ți găsești cauza potrivită, să-ți aduni gașca de oameni faini și să porniți în aventura voluntariatului! Va fi la fel de fain precum au descris-o voluntarii noștri și încă un pic!

Astăzi, mulțumirile se duc către toți cei 50 de voluntari drăguți care au răspuns chestionarului nostru!

Pentru că #Iubim_Braşovul, vă aducem o nouă rubrică de informații utile!

De data aceasta ne-am gândit la metode de a te aduce mai aproape de Voluntari &Voluntariat.

„Kindness O’clock: Cu și pentru oamenii de BINE” rubrică informativă realizată de Simo Ciuraru, realizator Grupul Iubim Brașovul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus