Ești aici
Home > Artă și Tradiție > Conferința de presă – prezentare Proiect „Muzeul Bisericii Sf. Nicolae Brașov – Prima Școală Românească – Un model sustenabil de protejare a patrimoniului”

Conferința de presă – prezentare Proiect „Muzeul Bisericii Sf. Nicolae Brașov – Prima Școală Românească – Un model sustenabil de protejare a patrimoniului”

Azi, 7 septembrie, la Muzeul Primei Școli Românesti a avut loc conferinta de presă pentru prezentarea  proiectului „Muzeul Bisericii Sf. Nicolae Brașov – Prima Școală Românească – Un model sustenabil de protejare a patrimoniului”

Proiectul a fost prezentat de:

manager pr. dr. Sebastian Pârvu

manager dr. Valer Rus

prof. dr. pr. Vasile Oltean

vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Șerban Todorică

restaurator dr. Georgiana Gămălie

Tema acestui eveniment de presă a fost prezentarea proiectului „Muzeul Bisericii Sf. Nicolae Brașov – Prima Școală Românească – Un model sustenabil de protejare a patrimoniului”. Acest proiect își propune o mai bună valorificare a patrimoniului cultural și aducerea sa într-un context economic, bazat pe turism cultural.

Pentru aceasta se vor realiza activitățile obligatorii de documentare științifică, evaluare diagnoză, evidență, conservare primară asupra bunurilor culturale neinventariate din colecție (aproximativ 1500 unități). În paralel se vor realiza activități de conștientizare a membrilor comunității locale cu privire la importanța și valoarea acestui patrimoniu. în vederea renovării actualului spațiu de către autoritățile locale, bunurile culturale care fac obiectul acestui proiect vor fi depozitate temporar într-un alt spațiu furnizat de Protopopiatul Brașov. Se va realiza și o sesiune de diseminare cu privire la rezultatele proiectului.

Proiectul cultural este implementat de către Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov și finanțat de Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Local Brașov și Consiliul Județean Brașov.

Un proiect ambițios, ce va aduce la lumină o colecție uimitoare de fond de carte veche, icoane și vestimentație, se estimează un număr de peste 6.000 de obiecte cu valoarea inestimabilă culturală și istorică.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus