Ești aici
Home > Business & Living > Conferința Restart ONG după pandemie

Conferința Restart ONG după pandemie

În urmă cu câteva zile, la Brașov, a avut loc, în premieră, Conferința Restart ONG după pandemie, eveniment dedicat zonei de social a comunității.

Organizat de Trustul Media Iubim Brașovul, evenimentul  ce a avut loc în data de 6 iulie, 2021 la Centrul Cultural Reduta a adus la scenă deschisă dialogul dintre mediul ONG și cel administrativ. Au participat reprezentanți ai ONG-urilor din oraș, brașoveni implicați în activități de voluntariat, precum și reprezentanți ai administrației locale. 

Au răspuns acestei provocări Cercel Gabriela- Director Crucea Roșie Brașov, Sînziana Vatra – Fundația Bucuria Darului, Laura Popeea  – Fundația Comunitară Brașov, Diana Niță – Asociația Rază de Speranță, Andras Zsolt Gal – Asociația Clusterul Comunitar de Economie Socială – ACCES, Elena Belloiu – Asociația Femeile se implică, Ioana Cristiana Constantinescu – Ascend Kids, Adelina Văsioiu – Director Executiv al Direcției de Sănătate și Asistență Medicală din cadrul Consiliului Judetean Brașov, Ciolan Ștefan Octavian – City manager al orașului Codlea, Alexandra Crivineanu – Consilier Local, membru al Comisiei pe activități științifice, social culturale, muncă, familie, educative, sportive, agreement, tineret, religie, învățământ și protecție socială, Julieta Aurelia Gârbacea – Director General Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului – DGASPC Brașov și Mariana Topoliceanu – Director Asistența Socială Brașov. 

Evenimentul a fost unul de impact, tinând seama de faptul că există multe lacune în această zonă, atât la nivel legislativ, cât și la nivel de implementare al normelor care reglementează diferitele situații cu care se confruntă mediul ONG. Dialogul a stat sub semnul coeziunii sociale, în sensul în care există situații și soluții, atât de partea asociațiilor, cât și dinspre partea autorităților.

Care este liantul dintre cele două părți, cum ar trebui să fie elaborate o metodologie care să fie de real folos, ce efecte se produc cu adevărat în comunitate, cum arată activitatea de lobby și advocacy, ce proiecte de incluziune socială ar fi necesare sau cum se vede relația de parteneriat win-win între instituțiile publice și partea civilă, au fost doar câteva dintre subiectele abordate. 

Chiar dacă pe alocuri au apărut controverse și situații delicate, dialogul a fost unul dinamic, interactiv și benefic, concluziile fiind aceptate de ambele părți.

S-a considerat că una dintre măsurile care să producă rezultate vizibile și consistente este cooperarea în aceeași direcție, consolidarea unei voci comune în acest sens producând efecte și schimbări inclusiv la nivel național. 

Conferința a fost prima din seria conferințelor ce vor fi organizate în acest an de Grupul Iubim Brașovul și s-a născut din dorința de a dezvolta spiritul civic al comunității și de a stimula implicarea activă în ceea ce privește abordarea problemelor reale ale comunității.  

Gazda conferinței a fost Centrul Cultural Reduta, reprezentată de domnul Adrian Vălușescu, managerul instituției, care, în deschiderea evenimentului, și-a exxprimat deschiderea față de asemenea manifestări. Evenimentul a  fost organizat în sistem hibrid, cu respectarea normelor de prevenție în vigoare și a fost transmis ONLINE  pe platforma Conferinte.ro, pe website-ul Newsbv.ro și pe Televiziunea Online Iubim Brașovul. 

Moderatorul dezbaterii a fost Alexandra Grancea, PR-ul Grupului Iubim Brașovul. 

Impactul a fost unul de succes, scopul fiind ca această dezbatere să fie un instrument în folosul și sprijinul comunității. Ca umare a acestei inițiațive, forurile administrative au dat curs unor acțiuni  care să aducă în discuții situațiile cu care se confruntă societatea civilă, mai ales acum după perioada pandemică.

Coordonator organizare eveniment  – Simona Ciuraru.

“Susținem orice inițiativă benefică comunității. Restart ONG dupa pandemie – o dovadă că cei care aleg să se implice și să facă lucruri o pot face. Pandemia nu a fost o piedică pentru ei, ci dimpotrivă, o situație de criză în care aceștia s-au mobilizat și și-au adunat forțele pentru a veni în mod real în sprijinul semenilor.” – Eugen Târnovan, fondator Grupul Iubim Brașovul

Repere…

În urmă cu 9 ani, Trustul Media “IUBIM BRAȘOVUL” își scria prima filă din poveste… O poveste cu comunitatea cea mai mare din judet, emisiuni, articole, cu diferiți invitați sau colaboratori și cu evenimente importante ale Brașovului.

O poveste născută din dorința de a aduce lucrurile care se întâmplă în tot județul Brașov mai aproape de oameni, cu dorința de a-i ajuta cu diferite informații utile sau de interes dar, în același timp, și cu motivația de a-i ajuta pe cei care au ceva de spus să se facăauziți. “Iubim Brașovul” este o “VOCE” inspirată de pasiunea pentru Business & Living, legislație, economie, media și televiziune, cultură, artă, somelierie și multe altele, voce care a dus  la consolidarea celei mai cunoscute și apreciate mărci înregistrate a judetului Brașov!

Suntem un trust MEDIA de referință destinat promovării și informării, coordonat de un grup de oameni pasionați! Fiecare dintre noi are un alt job. Dar pasiunea și dragostea pentru Brașov, ne-a adus #împreună. Și, în același timp, ne face #diferiți! Pentru că suntem o echipă de profesioniști, fiecare în domeniul său de activitate, ceea ce face posibil ca Trustul Media Iubim Brașovul să poată oferi oricând consultanță și expertiză profesională de specialitate, acoperind o plajă generoasă de domenii de activitate.

Cum a fost 2020 pentru Iubim Brașovul?

A fost un an plin de provocări… dar cu o echipă construită în timp, suntem astăzi pe lista trusturilor MEDIA care CONTEAZĂ pentru BRAȘOV!

Contribuim, într-un mod autentic, la viața culturală, socială, academică la nivel local și național.

De la muzică la arte, de la tradiții la modernism, de la sănătate la lifestyle, de la social la bussines&living, de la bugetari la antreprenori, ne dorim să aducem în atenția voastră lucruri și informații utile, astfel încât Grupul “IUBIM BRAȘOVUL”să fie cu adevărat de interes pentru comunitate! Și, de la emisiunile înregistrate cu ani în urmă, astăzi suntem prezenți tot mai mult în online LIVE!

Anul 2020, deși cu provocări, a fost unul frumos, în care echipa “Iubim Brașovul” a dat dovadă de empatie și implicare. Ba, mai mult, s-a consolidat și mai bine. A devenit și mai unită. S-a implicat și s-a dezvoltat. Frumos și necondiționat. Cu singura dorință de a contribui și de a susține cu adevărat comunitatea în momentele de încercare ale pandemiei.

Am împlinit 9 ani!

Ani de proiecte frumoase, cu povestea unui Brașov în ascensiune dar și cu dorința continuă de a DEVENI un spațiu de APARTENENȚĂ pentru fiecare brașovean sau pentru oricine dorește să facă cunoștință cu comunitatea de la Poalele Tâmpei.

Ne reinventăm mereu!

E nevoie de dinamism, e nevoie să fim acolo unde ești TU, cel care ai o poveste de împărtășit cu lumea din care faci parte. Ne adaptăm pentru a ajuta AUDIENȚA care dorește informația la zi să se CONECTEZE și să găsească SPRIJIN.

Suntem o platformă ONLINE MODERNĂ!

Suntem în continuătransformare, tocmai pentru a vă oferi SOLUȚII care să vă reprezinte și să  vă ajute să vă spuneți propria POVESTE!

Avem multe lucruri în comun, și astăzi VIZIUNEA noastră se regăsește în toate canalele de comunicare, prin campaniile gândite de specialiștii noștri,  prin emisiuni și invitați. Ne găsești  pe Televiziunea Grup Iubim Brașovul TV iBv Chanell Online, pe pagina de Facebook Iubim Brașovul, pe youtube și, de asemenea, dacă ne cauți, suntem și pe Linkedin, Instagram sau Twitter.

Tot în cadrul Trustului s-au inițiat mai multe proiecte prin care se oferă recunoștință pentru cele mai importante activități care plasează orașul pe harta națională sau mondială a excelenței.  

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus