Ești aici
Home > Business & Living > #Curiozități_din_Turism

#Curiozități_din_Turism

Bună drag cititor,astăzi vă voi reaminti despre:Somelier

#Curiozități_din_Turism este o rubrică informativă despre turismul local din Brașov, respectiv despre activitatea turistică-documentată de prof. Raluca Filimon- realizator la Departamentul Business and Living in Turism în cadrul Grupului Iubim Brașovul.

Conform Dicționarului Explicativ al Limbii Românesubstantivul masculin la singular, somelier, desemnează o ”persoană responsabilă cu administrarea și servirea vinurilor într-un restaurant sau o cramă”.

Un somelier are cunoștințe în domeniu și știe să asocieze vinul cu mâncarea. Somelierul este un atent cunoscător al vinului, încă de la procesul de fabricație. Somelierii sunt vestiți și pentru faptul că participă constant la degustări de vin, fiind în contact permanent cu schimbările din domeniu.

Un bun somelier cunoaște regulile de servire și temperatura corectă de servire a vinului și aspectele ce țin de compoziția vinului. Profesia de somelier a fost promovată și susținută de Association de la Sommellerie Internationale, încă din anul 1969, fiind înființată în Brussels de către somelierul Armand Melkonian.În 2003 a fost înființată Asociația Somelierilor din România care apără interesele somelierilor.

Președintele Asociației Bloggerilor Olteni, Daniel Botea, organizează constant degustări de vin intitulate Brânzeturi cum se cuVin. Daniel Botea are cunoștințe avansate în domeniul degustărilor de vin, după ce a fost premiat de către organizatorii Superblog, în urma câștigării unei probe a primit greutatea lui în brânză. Ulterior, a urmat un master în domeniul viticol, pentru organizarea unor evenimente bine documentate. Participând la unul dintre degustările de vin organizate de Daniel Botea, l-am întâlnit pe somelierul George Wine care mi-a arătat cum se ține paharul de vin și cum se învârte paharul de vin pentru a înțelege limbajul vinului.

Îmi reamintesc de o experiență inedită la un atelier organizat de doi somelieri vestiți. Am lăsat să se prelingă câteva picături de vinars în podul palmei. Am atins palmele între ele, iar alcoolul a fost disipat. Podul palmei mirosea a vanilie, fiind format din acest buchet.

Vă invit să rămâneți aproape în această călătorie exploratoare din care o să vă întoarceți cu cele mai captivante comori informaționale pentru că împreună Iubim Brașovul!

#Iubim_Braşovul #Business_Living_Grupul_Iubim_Brasovul_Turism #TeleviziuneaGrupIubimBrasovul #CoordonatorDepartamenturismRalucaFilimon

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus