Ești aici
Home > Sport și sănătate > Despre ANTIBIOTICE

Despre ANTIBIOTICE

Antibioticele sunt medicamente utilizate pentru combaterea infecțiilor cauzate de bacterii. Se mai numesc și antibacteriene. Tratează infecțiile prin uciderea sau scăderea creșterii bacteriilor.Antibioticele sunt medicamente puternice, care salvează vieți. De asemenea, pot preveni infecțiile mai puțin grave să devină grave.Există multe clase de antibiotice. Anumite tipuri de antibiotice funcționează cel mai bine pentru anumite tipuri de infecții bacteriene.

Antibioticele vin sub mai multe forme:

-comprimate

-capsule

-lichide

-creme

-unguente

Pentru că #Iubim_Braşovul vă aducem o nouă rubrică de informații utile! De data aceasta ne-am gândit la aspecte de sănătate şi corpul uman !
„Totul despre SĂNĂTATE ! „rubrică informativă realizata de COSMINA Costea -asistent medical generalist -redactor Grupul Iubim Brașovul!

Cum acționează antibioticele împotriva bacteriilor

Antibioticele combat infecțiile bacteriene fie prin uciderea acestora, fie prin încetinirea și suprimarea creșterii acestora. Acționeaza astfel:

– acoperă bacteriile din jur

– interferă cu reproducerea bacteriilor

– blochează producția de proteine ​​la bacterii

Cât durează până antibioticele încep să funcționeze?

Antibioticele încep să funcționeze imediat după ce începeți să le luați. Cu toate acestea, este posibil să nu vă simțiți mai bine timp de două până la trei zile.

Majoritatea antibioticelor trebuie administrate timp de 7 până la 14 zile. În unele cazuri, tratamentele mai scurte funcționează la fel de bine. Medicul dumneavoastră va decide cea mai bună schmă de tratament și antibioticul potrivit pentru dumneavoastră.

Chiar dacă s-ar putea să vă simțiți mai bine după câteva zile de tratament, cel mai bine este să terminați întregul tratament cu antibiotice pentru a vă rezolva complet infecția. Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la prevenirea rezistenței la antibiotice. Nu vă opriți tratamentul cu antibiotic mai devreme, fără să discutați mai întâi cu medicul d-voastră.

Ce este rezistența la antibiotice?

Antibioticele sunt medicamente puternice care funcționează foarte bine pentru anumite tipuri de boli. Cu toate acestea, unele antibiotice sunt mai puțin eficiente din cauza creșterii rezistenței la antibiotice.

Rezistența la antibiotice apare atunci când bacteriile nu mai pot fi controlate sau ucise de anumite antibiotice. În unele cazuri, acest lucru poate însemna că nu există tratamente eficiente pentru anumite afecțiuni.

Care sunt efectele secundare frecvente ale antibioticelor

Majoritatea antibioticelor au efecte secundare similare. Poate că cel mai frecvent efect secundar este tulburarea gastro-intestinală:

-diaree

-greaţă

-vărsături

-crampe

Tratamentul corect cu antibiotice

Antibioticele sunt cele mai eficiente atunci când sunt utilizate corespunzător. Acest lucru începe cu asigurarea faptului că aveți cu adevărat nevoie de antibiotic. Utilizați numai antibiotice prescrise de medicul dumneavoastră.

Discutați cu medicul d-voastră despre cea mai bună modalitate de a vă lua antibioticul. Unele trebuie luate cu alimente pentru a reduce efectele secundare, dar altele trebuie luate pe stomacul gol.

Antibioticele trebuie, de asemenea, luate în cantitatea prescrisă și pe durata de tratament indicată. S-ar putea să vă simțiți mai bine în câteva zile de la începerea antibioticului, dar este imperios necesar să continuați cu tratamentul exact cum v-a fost prescris.

Sursă:
healthline.com
wikipedia.com
pinterest.com

#Iubim_Braşovul
#Educație_Sanitară
#Business_Living_Grupul_Iubim_Brașovul
#TotuldespreSănătate
#RedactorCosminaCostea

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus