Ești aici
Home > Artă și Tradiție > Expozitii neconventionale, in miscare cu Iulia Livia Tsamuris – ilustrator brașovean

Expozitii neconventionale, in miscare cu Iulia Livia Tsamuris – ilustrator brașovean

Am darul de a întâlni oameni deosebiți,  și cum multe activități s-au mutat în mediul online, căutările mele în oameni s-au mutat și ele în mediul online, îmi atrage atenția câte un mic detaliu, o fotografie deosebită, sau un comentariu care ascunde în spate o poveste.

Cu ceva timp în urmă, pe un grup, un comentariu sub forma unei fotografii mi-a atras atenția, conținea un detaliu înainte și după restaurare. Cum se spune, s-a aprins beculețul ,am urmărit cu mare atenție lucrările prezentate, și așa am cunoscut-o pe Iulia Livia Tsamuris Un artist grafician plin de culoare care are de vânzare un întreg portofoliu de ilustrații pe GroceryByTsamuris. 

Am rugat-o să îmi acorde un interviu și să se prezinte în câteva cuvinte.

“Un șir de întâmplări care m-au condus spre destinul meu, de ilustrator. Muncă multă concretizată în studii de profil, multe întrebări și temeri pe care le-am depășit, colaborări cu edituri și instituții pe care le simțeam că adevărate examene, workshopuri și expoziții personale și de grup unde am avut ocazia să interferez cu colegi de breaslă și publicul căruia ne adresăm, concursuri câștigate ce mi-au dat încredere să continui pe acest drum, lucrări de grafică și pictură achiziționate de persoane ce mi-au împărtășit din fericirea transpusă în imagini și m-au făcut să înțeleg că mă pot susține financiar din creația artistică. Astfel inspirată de textul scris, de întâmplări și povești, de natura reală sau imaginară aștern propriile gânduri în ilustrații menite să aducă un strop de bucurie. “

Rep.: Cine este Iulia?  Cum te-ai descrie cel mai bine?

Sunt brașoveancă, desenez, pictez și fotografiez cu mare plăcere și am găsit formulă de a împărtăși bucuria lucrărilor mele.

Rep.:  Mostenesti acest talent?

Muncesc mult, învăț, experimentez diferite tehnici și abordări, reușitele mă încântă iar greșelile mă ambiționează. Astfel se poate înțelege conceptul de talent. Pot spune că moștenesc ambiția de a reuși.  

Rep.:  Câți ani de studiu ai acumulat pentru a atinge aceste performanțe ?

Am început să desenez din adolescență apoi să visez și mai târziu, când am înțeles că este ceea ce îmi doresc să realizez în viață, să profesez. Am fost susținută și apreciată de membrii familiei care sunt principalii admiratori și totodată primii clienți!

Rep.:  Ce expoziții ai avut până acum?

Amintesc aici câteva Expoziții personale sau de grup la Centrul Cultural „Reduta”, „Centrul Cultural Englez”, „Bistro Dell’Arte”, “Galeria Nouă”. Workshop-uri de gravură și expoziții la Muzeul de Artă  Brașov în cadrul evenimentelor „Noaptea Muzeelor” și  „Noaptea Galeriilor”, Expoziție alături de „Clubul Ilustratorilor din Brașov” la Biserica Fortificată Cristian, Muzeul „Carol I” Brăila, Galeriile de Artă UAPR Brăila, Baia-Mare. Expoziții on-line Centrul Cultural Român din Tunis.

Câștigătoare a Concursului  „Inside-Out” – pub Tipografia, Premiul Întâi  Concursul   de ilustrație „Max Blecher”.

Rep.:  Cum s-a născut GroceryByTsamuris ?

GroceryByTsamuris a apărut din nevoia imperioasă de a strânge ilustrațiile disparate sau în serii într-un singur loc fiind astfel mai ușor de găsit și de oferit.  Astfel am realizat posibilitatea comercializării de lucrări originale, imprimari pe diferite medii dar mai ales ceea ce mă bucură cel mai mult, posibilitatea regăsirii imaginilor într-o expoziție neconvențională, în mișcare în zone urbane, rurale, oriunde. 

Rep.:  Activitatea artistică este în familie? Ai ajutoare? Vă completați?

Activitatea de creație artistică este specifică familiei mele. Soțul  meu, Traian, este artist plastic muralist. Ne păstrăm identitatea și conceptul asupra artei și ne ajutăm și ne completăm când apare ocazia.

Rep.:  Ce provocări ți-a adus această criză sanitară?

Perioada delicată pe care o traversăm cu toții ne determină să susținem un ritm de lucru intens pentru a rămâne sănătoși fizic dar mai ales psihic. Astfel mare parte din activitatea firească s-a mutat în mediul virtual. 

Rep.:  Ce planuri de viitor ai?

Deși lucrările își pierd din calitate prin vizualizarea pe monitorul computerului sau telefonului sper că dezvoltarea GroceryByTsamuris să fie una așa cum o doresc.

Rep.:  Ce iubești cel mai mult să creezi?

Lucrez cu plăcere de fiecare dată și mă dedic întru totul proiectului indiferent că este concepție personală sau comandă.

Rep.:  Iar la final, de ce iubim Brașovul?

Brașovul este orașul meu natal. Aici toate îmi sunt dragi: traseul unduitor al munților, răcoarea pădurilor, istoria degajată de arhitecturi, oameni și locuri, toate laolaltă.

Mult succes Iulia!

Gabriela Bularca – Realizator Grupul Iubim Brasovul

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Sus