Ești aici
Home > Artă și Tradiție > Povești cusute – Prezentarea colecției de ii: Cristina Timariu, de Ziua Limbii Române – azi 31 august 2021

Povești cusute – Prezentarea colecției de ii: Cristina Timariu, de Ziua Limbii Române – azi 31 august 2021

Azi, de Ziua Limbii Române, la Teatrul Sică Alexandrescu s-a desfășurat evenimentul “Orașul Limbii Române”.  Cei prezenți la prelegerile susținute de invitați, au putut vedea o colecție impresionantă de ii.

Fiecare ie are o poveste, fiecare ie spune o poveste, povestea femeii, care cu migală, la lumina lămpii sau a opaitului, în mare taină a cusut acea ie. Uneori în vreme de război, așteptând soțul să se întoarcă acasă, sau iubitul să vină la nuntă. Sunt și ii călătoare care din Tulghes au plecat, nefiind încă terminate, până departe în Moldova, și care conțin astfel atât modele de Tulghes cât și de Moldova.

Sunt ii cusute la final sau început de viață, dar mai toate au povești triste spune până în zilele noastre. Ii care acum au o a două șansă la viață.  Am putut admira si observa măiestria femeilor de demult.

Sunt ii reproduse după poză din ziar, sunt ii, așa cum spuneam, cu povești fantastice, cusute de femei fantastice.

Evenimentul a fost găzduit de Teatrul Sică Alexandrescu având ca parteneri pe Libris Brașov și Filiala Brașov a Uniunii Scriitorilor din România.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus