Ești aici
Home > Business & Living > Primele cinci riscuri în funcție de daunele achitate

Primele cinci riscuri în funcție de daunele achitate

Primele cinci riscuri în funcție de daunele achitate de asigurătorii Membri UNSAR, pe polițele de tip property, au cumulat valori de peste 140 milioane lei în 2020. Dintre acestea, incendiul a cauzat cele mai mari pagube, asigurătorii plătind peste 90 de milioane lei către companiile afectate.

Pe locul secund au fost exploziile, cu daune achitate de aproximativ 34 de milioane de lei. Topul riscurilor care au generat cele mai mari daune este completat, în ordine, de riscurile legate de inundații, care au generat daune de 7,8 milioane lei, urmate de cele referitoare la furtună (daune de 4,4 milioane lei) și de avariile accidentale (3,8 milioane lei).

În altă ordine de idei, cea mai mare daună achitată anul trecut pe o poliță de tip property ca urmare a producerii riscului de incendiu a fost de aproximativ 22 milioane lei.

Așadar, în contextul în care pe fondul pandemiei 61% dintre companiile private mici și mijlocii și-au redus activitatea față de 2019 , accesarea unui plan de asigurări a devenit esențială pentru orice afacere.

Existența unui plan de asigurări potrivit specificului fiecărui business poate face diferența între continuarea activității și faliment – în momentul producerii unui risc asigurat”, a declarat Adrian MARIN, Președintele UNSAR.

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Sus