Ești aici
Home > Business & Living > PRIVIND ACȚIUNILE DESFĂȘURATE DE GNM – C.J BRAȘOV CU OCAZIA ZILEI MONDIALE A MEDIULUI – 5 IUNIE.

PRIVIND ACȚIUNILE DESFĂȘURATE DE GNM – C.J BRAȘOV CU OCAZIA ZILEI MONDIALE A MEDIULUI – 5 IUNIE.


5 Iunie reprezintă Ziua Mondială a Mediului, ocazie cu care Comisariatul Județean Brașov al Gărzii Naționale de Mediu organizează în fiecare an, acțiuni menite să întregească cunosterea societății civile asupra importanței păstrării ( și îmbunătățirii, unde este cazul) a calității mediului înconjurător , suport de viață și sănătate al tuturor.
• In ultima perioadă, cu această ocazie, Comisariatul Județean Brașov al Gărzii Naționale de Mediu a continuat seria simpozioanelor inițiate în cursul anului 2017 cu tema” Om versus mediu” , colaborarea cu Inspectoratul Școlar Județean Brașov, Universitatea Transilvania Brașov, precum și societatea civilă, ONG-uri, și alții. In anul 2021 , an de pandemie și restricții , în care s-a constatat amplificarea fenomenului de abandonări de deșeuri în zone nepermise, CJ Brașov continua cu o acțiune de ecologizare incepand cu orele 10.30 , a zonei Gârcini – Barajul Târlung din municipiul Săcele, județul Brașov. Deși nu este singura zonă în care comisarii C.J Brașov au constatat cantități importante de deșeuri abandonate, considerăm reprezentativ faptul că se fac eforturi susținute din partea tuturor reprezentanților autorităților publice , operatorilor responsabili de gestionarea adecvată a deșeurilor , societatea civilă, exemplu care sperăm că va fi urmat de toate UAT-urile.
• La evenimentul din 5 iunie 2021 vor participa, alături de GNM-CJ Brașov, reprezentanți ai UAT Săcele , reprezentanți ai ONG-urilor prin ASUM Brașov, Grupul „ Iubim Brașovul” , Asociația „ Creștem România Împreună” ( organizații cu care CJ Brașov a încheiat Protocol de colaborare), operatorul de salubritate SC CIBIN SRL, deținătorul rampei ecologice de deșeuri SC FIN ECO SA.
• Pentru verificarea respectării legislației privind gestiunea deșeurilor, în cursul anului 2021, CJ Brașov a realizat un număr de 93 de controale, pentru neconformitățile constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 662.000 lei , 4 avertismente. În perioada 01.01.2021 – 31.05.2021, operatorii de salubritate autorizați din județul Brașov au eliminat la rampă ecologică de deșeuri FIN ECO SA o cantitate totală de 82.550 tone deșeuri menajere.
Toate aceste rezultate au fost posibile datorită sprijinului și colaborării acordate de : A.B.A OLT-S.G.A Brașov, IPJ Brașov, Jandarmeria Brașov, Garda Forestieră precum și ISUJ „ Țara Bârsei” Brașov.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus