Ești aici
Home > Cultură > Recital de poezie eminesciană și muzică clasică românească: ,,Călin – file din poveste”

Recital de poezie eminesciană și muzică clasică românească: ,,Călin – file din poveste”

Pentru a sărbători Ziua Culturii Naționale vă invităm în data de 14 ianuarie 2023, de la ora 18.00 la un recital de poezie eminesciană și muzică clasică românească cu actrița Daniela Nane și pianista concertistă Ioana Maria Lupașcu. Recitalul va pune în valoare creația eminesciană prin redescoperirea și interpretarea unui poem splendid, „Călin – file din poveste”. 

Actriţă a Teatrului Bulandra din 1995, Daniela Nane are o carieră artistică solidă, cu roluri diverse şi complexe, pe scenă, în filme de lung metraj şi de televiziune, se arată în comunicat. S-a apropiat de poezie în adolescenţă, când asculta versurile rostite de George Vraca, Ion Caramitru, Valeria Seciu sau Florian Pittiş şi când a început să recite primele poeme.

Ioana Maria Lupaşcu a început studiul pianului la vârsta de patru ani. Între 2001 şi 2005 a fost, la Academia Europea di Musica (Italia), studenta marelui pianist Lazar Berman. A fost laureată a numeroase concursuri din România, Grecia şi Turcia. Din anul 2007 este solistă concertistă a Filarmonicii ,,Paul Constantinescu” din Ploieşti. A fost invitată în Festivalul Mozart al Operei Braşov, în 2008 pentru a deschide stagiunea camerală de la Conservatorio Giuseppe Verdi Milano, iar în 2012 a concertat în sala Naţiunilor Unite de la Geneva.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Reduta Brașov.

INTRAREA ESTE  LIBERĂ!

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus