Ești aici
Home > Artă și Tradiție > România Sălbatică, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

România Sălbatică, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

In data de 28 aprilie 2021 Muzeul de Etnografie Brașov găzduiește lansarea albumului de fotografie “România Sălbatică”, care va avea loc la sediul Muzeului Civilizației Urbane a Brașovului din Piața Sfatului nr. 15. Autorul demersului, Dan Dinu, va prezenta albumul care face parte din cel mai mare proiect de fotografie și film dedicat biodiversității de la noi din țară, realizat aproape în totalitate prin voluntariat.

Publicul vizitator poate primi informații despre album în aceeași zi, fie la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, între orele 13:00 – 20.00, fie pe paginile oficiale de Facebook: Muzeul de Etnografie Brașov și România Sălbatică.

Fotograful Dan Dinu și-a început munca la acest proiect inedit, numit ”România Sălbatică”, în urmă cu 11 ani. Pe tot parcursul proiectului, Dan Dinu a fotografiat 28 de arii naturale protejate importante (parcuri naționale, parcuri naturale, geoparcuri și rezervații ale biosferei), în cadrul a 90 de deplasări, totalizând peste 450 de zile petrecute în teren. Cele peste 250 de pagini de imagini și informații despre natura din România invită publicul într-o călătorie în care va descoperi frumusețea și diversitatea biologică din țara noastră. Cum întregul scop al proiectului este unul educativ, o mare parte din tirajul albumului va fi donată către aproximativ 500 de biblioteci publice și școli.

În 2018, Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au început lucrul și la filmul documentar ”România Sălbatică”, prin care se prezintă fauna și flora țării noastre într-o nouă perspectivă, urmând ca filmul să fie lansat în vara acestui an.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus