Ești aici
Home > Subiecte generale > Sfânta Cuvioasă Xenia din Sankt Petersburg – ocrotitoarea familiei și a celor aflați în necaz

Sfânta Cuvioasă Xenia din Sankt Petersburg – ocrotitoarea familiei și a celor aflați în necaz

Cuvântul_Duhovnicesc_Iubim_Brasovul!

Cultura te face mai intelept ! Proiect initiat si promovat de The Administrativ Management Grup Iubim Brasovul. Prof. Adrian Tudor

24 Ianuarie – Sfânta Cuvioasă Xenia din Sankt Petersburg – ocrotitoarea familiei și a celor aflați în necaz

A trăit în secolul al XVIII-lea în Sankt Petersburg, capitala Imperiului Rus. A rămas văduvă la 26 de ani și viața ei s-a schimbat total de-atunci. A vândut toate proprietățile și toți banii i-a dat necăjiților și apropiaților săraci. A trebuit să treacă peste obstacolele rudelor care o considerau nebună. Era cu adevărat nebună, dar nu fără minte și de internat în spital, ci nebună pentru Hristos, cu mintea limpede și ageră, cu inima mărinimoasă, chiar dacă plină de durere după pierderea soțului, și cu dragoste mare față de Dumnezeu care le-a rânduit pe toate în viață spre mântuire.

S-a îmbrăcat în hainele soțului și-a început să hoinărească pe străzi, rugându-se mereu și îndemnându-i pe toți să fie creștini buni. Avea o viață aspră, cu nevoință multă. Trăia din pomana oamenilor, pe care cu greu o accepta. La început era judecată rău de oameni și luată în râs de cerșetori, cu care era asemănată. A răbdat toate Sfânta Xenia, asemeni Mântuitorului, pe care-L iubea nespus și la care dorea s-ajungă cât mai repede.

Dumnezeu i-a dăruit Sfintei Xenia darul vederii înainte. Multe lucruri a prezis, dar evenimentul care i-a marcat pe ruși a fost moartea împărătesei Elisabeta, chiar de Crăciun, în anul 1761. Sfânta Xenia, în ajunul Crăciunului a alergat pe străzile Sankt Petersburgului, îndemnând pe oameni să coacă mulți colaci. De atunci, oamenii au început să vadă sfințenia Xeniei.

Sfânta Xenia împărțea tot ce primea la săraci. Oamenii o căutau măcar s-o vadă și-i dăruiau de toate, știind că o milostenie la un om al lui Dumnezeu e jertfă mare. Cum primea, așa dăruia la bolnavi, neputincioși, orfani și văduve.

Iubim_Braşovul
#TeleviziuneaGrupIubimBrasovul
#Business_Living_Grupul_Iubim_Brasovul
#CuvinteDuhovniceşti
#ProfAdrianTudorRealizator

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus