Ești aici
Home > Artă și Tradiție > VERNISAJUL EXPOZIȚIEI VITUALE al Muzeului de Etnografie Brașov 

VERNISAJUL EXPOZIȚIEI VITUALE al Muzeului de Etnografie Brașov 

În data de 29.11.2022, a avut loc VERNISAJUL EXPOZIȚIEI VITUALE al Muzeului de Etnografie Brașov  prezentat în cadrul Conferinței tematice de promovare a proiectului cultural – Muzeul Virtual de Etnografie Brașov, proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, proiect cultural ce promovează valorile culturale de patrimoniu etnografic ale Municipiului Brașov folosind o tehnologie digitală artistică media inovativă și de Inteligență artificială (AI)

In cadrul Conferinței tematice de promovare a proiectului cultural – Muzeul Virtual de Etnografie Brașov, au fost punctate obiectivele realizate respectiv, dezvoltarea unei aplicații media software de artă digitală 3D ce este găzduită pe un server care reproduce în format 3D  Muzeul de Etnografie Brașov, prin:

  • transpunerea in format digital a 200 obiecte de patrimoniu cultural expuse de Muzeul de Etnografie Brașov din Brașov, din str. Eroilor nr. 21A și Piața Sfatului nr. 15, in perioada august-octombrie 2022 în colaborare cu specialiști muzeului.
  • reproducerea in 3D a arhitecturii de interior a Muzeul de Etnografie Brașov din str. Eroilor nr. 21A, în perioada august – octombrie 2022 conforme cu planurile arhitecturale și designului interior al muzeului cu sprijinul unei firme de specialitate
  • dezvoltarea unei aplicații software care combină digitalul cu fizicul împingând limitele realității, ce va fi postată pe un server dedicat aplicațiilor media digitale, facilitând accesul virtual din toată lumea la valorile culturale de patrimoniu ale Brașovului expuse de Muzeul de Etnografie Brașov din Brașov, din str. Eroilor nr. 21A și Piața Sfatului nr. 15.

Pentru a vizita accesați: https://mcubv.ro

Diana Cristina Niță

Manager proiect/Președinte Asociația Rază De Speranță În Intervenția Și Terapia TSA

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus