Ești aici
Home > Artă și Tradiție > Vernisajul expoziției ,,Women from different cultures through the eyes of make-up”

Vernisajul expoziției ,,Women from different cultures through the eyes of make-up”

Centrul Cultural Reduta aduce în atenția publicului o expoziție de fotografie interactivă, prin intermediul căreia sunteți invitați la o călătorie prin diferite culturi. Expoziția ,,Women from different cultures through the eyes of make-up” – ,,Femei din diferite culturi văzute prin ochii machiajului” face parte dintr-un proiect cu și despre femei, vernisajul acesteia a avut loc în data de 15 septembrie, la ora 18.00 în foaierul Centrului Cultural Reduta.

Sunt expuse 24 de fotografii interactive, pentru a descoperi frumusețea din lume, fiecare fotografie va conține un cod QR care citit, va deschide o pagină cu un video cu maimulte poze, making off și o narațiune de informații culturale.

,,Proiectul ,,Women from different cultures through the eyes of make-up” dorește să educe, să deschidă mințile și sufletul, să încânte simțurile cu noi perspective asupra femeii, asupra diferențelor, asupra unicității, oferind și alte tipuri de informații prin intermediul machiajului și fotografiei’’, comunică Dana Eliza Serdean, fotograf și make-up artist.

,,Îmbinând arta fotografică cu cea a machiajului și cu informatii mai puțin cunoscute și accesibile publicului larg, creăm un tablou mai larg al culturilor, tradițiilor și obiceiurilor din toate colțurile lumii. Oferim un plus de curaj și curiozitate modului în care privim lumea și felului în care îiînțelegem și acceptăm diversitatea’’, transmite actrița Naomi Guttman, cea care a avut ideea de a culege in formațiile despre fiecare cultură prezentată în cadrul acestui proiect.

Pentru realizarea fotografiilor interactive Dana Eliza Serdean și Naomi Guttman au colaborat cu  actrițe, personalități din lumea spectacolului, dar și din alte domenii.

Le amintim aici pe cântăreața argentiniană Analia Selis, pe Armine Vosganian, actriță armeancă și regizoare de film, pe Aylin Cadîr, cântăreață, actriță română de origine turcă și pe actrița aromână Kira Hagi, cunoscută atât prin rolul obținut în filmul ,,Între chin și amin’’ ce poate fi vizionat pe Netflix, cât și datorită tatălui ei, fotbalistul Gică Hagi.

Prin intermediul Expoziției ,,Women from different cultures through the eyes of make-up” – ,,Femei din diferite culturi văzute prin ochii machiajului” veți călători în 24 de culturi tradiționale și veți descoperi secretele machiajului atât în China, Camerun, Franța, Arabia Saudită, Armenia, Grecia, Thailanda, Algeria, cât și în Siria. De asemenea, veți afla ,,că româncele și în special țărăncuțele nu apelau la un machiaj strident și încărcat, mergând pe o înfățișare naturală, “cu bujori în obrăjori”. Ca să obțină această pată de culoare, femeile obișnuiau să-și ciupească obrajii și să se spele pe față cu apă proaspătă și rece’’.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 15 septembrie – 3 octombrie 2021 în incinta Centrului Cultural Reduta, Brașov.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus