Ești aici
Home > Business & Living > Ajutoare pentru copiii defavorizaţi din cartierul braşovean Bartolomeu

Ajutoare pentru copiii defavorizaţi din cartierul braşovean Bartolomeu

La Biserica „Sfinţii Trei Ierarhi” din Braşov a avut loc recent o activitate social-filantropică prin care 25 de copii proveniţi din familii defavorizate social din cartierul braşovean Bartolomeu şi nu numai au primit ajutoare. Astfel, cei mici au primit nouă laptopuri, nouă calculatoare şi telefoane mobile, precum şi pungi cu alimente şi dulciuri.  Activitatea a fost coordonată de pr. dr. Daniel-Ilie Colceriu şi de pr. Vasile Zărnescu de la biserica braşoveană.

„Mă bucur nespus pentru că acţiunile sociale au devenit tradiţie pentru comunitatea noastră! Dacă în alţi ani ne-am îndreptat atenţia spre copiii orfani din Valea Screzii şi Valea Plopului, anul acesta ne-am gândit la copiii proveniţi din medii defavorizate din parohia noastră şi din împrejurimi! Milostenia este virtutea cea mai scumpă din viaţa creştină şi din viaţa fiecăruia dintre noi! La Judecata de Apoi, Mântuitorul va întreba mai ales despre fapta bună a milosteniei, care este fiica mai mare a iubirii creştine! Milostenia «deschide ușa» spre Împărăţia lui Dumnezeu. De aici şi îndemnul Sfântului Paisie Aghioritul de a fi milostivi, adică de a «risipi» pentru a deveni bogaţi duhovniceşte. «Milostenia naşte milostenie», pentru că cel care îl miluieste pe sărac, Îl împrumută de fapt pe Dumnezeu. Le mulţumesc tuturor binefăcătorilor pentru sprijinul şi ajutorul oferit!”, ne-a spus pr. dr. Daniel-Ilie Colceriu.

Duminică, 6 ianuarie, copiii au venit la biserica menţionată, unde preotul Daniel-Ilie Colceriu i-a spovedit, iar mai apoi au primit Sfânta Împărtăşanie de la Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, în cadrul Sfintei Liturghii oficiate de ierarh.

„Mereu le aduc la cunoştinţă enoriaşilor şi prietenilor cuvintele învăţate pe băncile facultăţii de la Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurenţiu: «Dacă printr-o faptă de binefacere am făcut bucurie unor semeni de-ai noştri, atunci şi lui Dumnezeu i-am făcut o mare bucurie», iar ei devin receptivi şi ajută cu tot ce pot!”, ne-a mai spus părintele Daniel-Ilie Colceriu. Copii au fost însoțiți de prof.teolog Zighi Visarion Isaac de la școală.

Copiii au primit în aceeaşi zi şi masa de prânz la cantina amenajată în demisolul Bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi” din Braşov.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus