Ești aici
Home > Subiecte generale > ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara a publicat noile tarife de referinta pentru politele auto obligatorii – RCA.

ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara a publicat noile tarife de referinta pentru politele auto obligatorii – RCA.

ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara a publicat noile tarife de referinta pentru politele auto obligatorii – RCA. Fata de raportul precedent, noile tarifele de referinta RCA au inregistrat cresteri pentru toate categoriile de clienti. Vezi care sunt acestea!

„Tarifele de referinta estimate pentru fiecare segment de tarif sunt, in general, intr-un interval rezonabil fata de cele publicate anterior, iar acolo unde sunt diferente, acestea sunt justificate de evolutia expunerii la risc si/sau de evolutia daunalitatii”, anunta ASF.

Conform raportului ASF din februarie 2022, perioada de referinta pentru datele istorice utilizate in determinarea primei de risc de referinta, a factorilor de incarcare si a tarifului de referinta (sau prima bruta de referinta) este reprezentata de ultimii 5 ani de eveniment anteriori datei de referinta, in speta perioada 1 Ianuarie 2016 – 31 Decembrie 2020.

Tarifele de referinta au fost estimate pentru fiecare segment de tarif, aferent urmatoarelor categorii de vehicule descrise prin Norma A.S.F. nr. 22/2017 privind metodologia de calcul al tarifelor de referinta pentru asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si de tramvaie:

  1. Vehicule destinate transportului de calatori, SUV-uri si autovehicule mixte cu o masa autorizata maxima de sub 3,5 tone si maxim 9 locuri
  2. Autovehicule destinate transportului de calatori cu peste 9 locuri
  3. Motociclete, mopede, motociclete electrice hibride si ATV-uri, cu sau fara atas
  4. Tractoare rutiere
  5. Autovehicule pentru transportul bunurilor
  6. Remorci si semi-remorci
  7. Alte vehicule, precum vehicule cu scop special, utilaje, vehicule electrice etc.

Pornind de la categoriile de vehicule descrise mai sus, segmentele de tarif au fost construite tinand cont de urmatoarele caracteristici referitoare la:

  • Persoana asigurata: tipul asiguratului (persoana fizica sau persoana juridica), varsta asiguratului (pentru persoane fizice);
  • Caracteristicile vehiculului: capacitatea motorului (cmc), numarul de locuri pe scaune, puterea motorului (CP), masa maxima admisa (Kg).

Potrivit raportului ASF, factorul de incarcare privind cheltuielile asiguratorului, a fost stabilit la 25% din prima bruta de referinta, conform procentului maxim prevazut de legislatia in vigoare.

Marja de profit exprimata, a fost stabilita la 5% din prima bruta de referinta.

extras din articol publicat in 1asig. ro

Vā aşteptām la emisiunea BUSINESS & INSURENCE !
Alāturi de corealizatorul emisiunii dna.Elena Roşu !
Siguranța înseamnă asigurare ! Totul despre cum sā ne facem viața mai sigurā !

#Iubim_Braşovul
#Business_Living_Grupul_Iubim_Brasovul
#TeleviziuneaGrupIubimBrasovul
#RoşuElena

#Asigurari

Pentru toate servicile de ASIGURARI :
Broker Daniela-Maria Tarnovan si Broker Elena Rosu
tel whatsapp : 0722.879.581 ; 0368.455.756 ; 0758451405;
www.praktikconsulting.ro
Str.Alunis,nr.5,Brasov


#Asigurare_Judetul_Brasov
#AsigurariServiciiCompleteBrasov
#Broker_Elena_Rosu_Asigurari
#Broker_Daniela_Tarnovan
#Praktik_Consulting
#CampionBroker_Partener_Brasov
#InfoAsigurari

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus