Ești aici
Home > Business & Living > Bună drag cititor, Astăzi vă voi reaminti despre:Dealul Lempeș-un labirint forestier

Bună drag cititor, Astăzi vă voi reaminti despre:Dealul Lempeș-un labirint forestier

#Îți_știi_Brașovul este o rubrică informativă despre obiectivele turistice din Brașov-documentată de prof. Raluca Filimon- realizator la Departamentul Business and Living in Turism în cadrul Grupului Iubim Brașovul.

Dealul Lempeș este o rezervație naturală aflată în proximitatea Brașovului, pe ruta Brașov- Sânpetru, localizată pe drumul județean DJ 103.

Dealul Lempeș se poate explora pe drumul forestier sau pe un alt drum ocolitor. Drumul ocolitor se parcurge pe jos sau cu bicicleta. O drumeție pentru cei pasionați de mersul pe bicicletă în natură, respirând aer curat.

Accesul pe Dealul Lempeș este gratuit. Rezervația se întinde pe o suprafață de 274,50 hectare.Rezervația naturală Dealul Cetății-Dealul Lempeș este inclusă în categoria a IV-a, de către Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii. În data de 6 martie 2000 prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a III-a -zone protejate, Dealul Lempeș a fost declarat rezervație naturală protejată de interes național.

Am parcurs drumul pe Dealul Lempeș și am fost surprinsă de labirintul forestier, de la pădurile de fag și carpen și am poposit la pădurile dacice de stejar. M-am delectat cu imagini deosebite cu fagi de aceeași înălțime. Nu m-am întâlnit cu mistreți sau cu frumoasele căprioare. Deși, am văzut urmele mistreților pe potecă.

Recunosc faptul că o astfel de drumeție în rezervația naturală Dealul Lempeș ajută la deconectarea de la grijile stringente de zi cu zi, de la social media la conectarea la natură, la liniște și la relaxare.

Vă invit să rămâneți aproape în această călătorie exploratoare din care o să vă întoarceți cu cele mai captivante comori informaționale, pentru că împreună Iubim Brașovul!

#Iubim_Braşovul #Business_Living_Grupul_Iubim_Brasovul_Turism #TeleviziuneaGrupIubimBrasovul #CoordonatorDepartamenturismRalucaFilimon

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus