Ești aici
Home > Artă și Tradiție > Cvartetul Fortissimi din Brașov va concerta pe 23 octombrie la Marele Bal

Cvartetul Fortissimi din Brașov va concerta pe 23 octombrie la Marele Bal

Cvartetul Fortissimi din Brașov va concerta pe 23 octombrie la Marele Bal la Monaco -Grupul Iubim Brasovul partener !

Brașoveanul Bogdan Costache și Cvartetul Fortissimi vor concerta la balul Prințului Albert al II-lea de Monaco la invitația artistului Mirel Manea. Balul „The Grand Ball of Princes and Princesess” este un eveniment unic în lume, care va avea loc în acest an pe 23 octombrie la Monte Carlo.

Bogdan Costache este violonistul care a interpretat partea solist-intrumentală a piesei „You raise me up”, de pe balcolul turnului Casei Sfatului în prima seară a Festivalului Cerbul de Aur, ediția a XIX-a. Acesta este fost elev al Liceului Vocaţional de Muzică „Tudor Ciortea”, iar de-a lungul anilor a fost distins cu numeroase premii importante la concursuri și festivaluri naționale și internaționale. În prezent este solist concertist și activează în cadrul orchestrei Filarmonicii din Brașov.

Împreună cu colegii săi, Bogdan a pus bazele Cvartetului Fortissimi, unul dintre cele mai bine cotate cvartete tinere din România, aflat într-o continuă ascensiune. Cei patru membri s-au întâlnit în cadrul festivalurilor muzicale din orașul de la poalele Tâmpei, unde au legat o frumoasă prietenie desăvârșită prin muzică.

Membrii Cvartetului Fortissimi sunt:

  • Bogdan Alexandru Costache – vioara I
  • Cătălina Maria Călin   – vioara II
  • Raluca Daniela Budeanu – violă
  • Adrian Pintea – contrabas

Repertoriul acestora este unul vast, cuprinzând mai multe genuri muzicale, de la muzica clasică la muzica de film, de la operă la valsul vienez, de la tango la cafe concert sau de la muzică tradițională la jazz.

’’ Suntem onorați să fim invitați să concertăm la un eveniment de asemenea anvergură, invitație care fructifică efortul și pasiunea noastră de a duce muzica cât mai aproape de inimile tuturor. Ne inspiră frumosul și buna calitate a muzicii și suntem bucuroși ori de câte ori ne putem aduce aportul la crearea de momente speciale și prețioase.’’ a declarat violonistul Bogdan Costache.

 Brașovul și brașovenii se mândresc cu astfel de tineri și așteptăm cu nerăbdare ca cei 4 muzicieni entuziasmați să ne împărtășească din experiența lor.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus