Ești aici
Home > Business & Living > De ce ti-ar trebui o asigurare pentru locuinta

De ce ti-ar trebui o asigurare pentru locuinta

Exista mai multe bariere atunci cand ne gandim la o asigurare. Aspecte precum “nu mi se poate intampla mie”, “sunt prea tanar pentru asta”, “mi se pare prea complicat” sau “este o alta cheltuiala care nu imi este necesara” sunt destul la ordinea zilei. Asigurarea nu ar trebui vazuta ca o cheltuiala, ci, mai degraba, ca o investitie care iti ofera pe termen lung siguranta de care ai nevoie si, totodata, confortul psihologic si financiar pentru a-ti desfasura activitatile zilnice. Conform ultimului studiu “Perceptia riscului si cultura asigurarilor din Romania”, realizat de IRES pentru UNSAR, in mai 2020, doar 21% dintre respondenti considera ca asigurarea este atat protectie, cat si investitie.

Cresterea numarului de incendii, schimbarile bruste ale vremii, incidenta avariilor la instalatiile interioare si chiar furturile din locuinte, ne indeamna sa acordam o mai mare atentie asupra investirii intr-un instrument de protectie financiara.

Evenimentele  neprevazute te pot lua de cele mai multe ori pe nepregatite si te afecteaza atat pe tine, pe familia ta, cat si poate pe cei din jur.

De ce este importanta o asigurare de locuinta?

  • Pentru ca locuintele noastre sunt din ce in ce mai expuse la o multitudine de riscuri, iar numarul daunelor si severitatea acestora este in crestere. Conform unei analize realizate de catre IGSU pentru perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2019, au fost inregistrate 41.010 incendii pe parcursul anului 2019, cu o medie de 113 incendii/zi, in crestere cu 44% fata de anul anterior. Printre principalele cauze ale acestora sunt instalatiile electrice defecte, fumatul in spatii neamenajate, mijloacele de incalzire, cosurile de fum necuratate sau defecte.
  • Pentru ca Romania este o tara expusa in mod semnificativ la dezastre naturale, in special la cutremure si inundatii.
  • Pentru ca trebuie sa existe o responsabilitate sociala in caz de dezastru, iar o actiune importanta este aceea de a incheia o polita de asigurare a locuintei.
  • Pentru ca o polita de asigurare a locuintei iti ofera confortul financiar in cazul producerii unor evenimente neprevazute, cum ar fi incendiu, explozie, cutremur, inundatii, furtuna, grindina, furt etc.

Conform aceluiasi studiu IRES, realizat in mai 2020, se arata ca aproximativ 60% dintre cei intervievati sunt ingrijorati si foarte ingrijorati de riscul de incendiu, 54% – de riscurile legate de dezastrele naturale (cutremure, alunecari de teren, inundatii), iar 47% sunt ingrijorati si foarte ingrijorati de fenomenele meteo extreme.

Ca urmare a pandemiei COVID-19, aproximativ 2-3 persoane din 10 declara un interes mai crescut fata de asigurarea locuintelor (facultativa si obligatorie).

Cele mai importante motive pentru a cumpara o polita de asigurare a locuintei:

  • Nu poti prezice viitorul, de exemplu nu poti prevedea un cutremur, dar daunele generate de acesta te pot afecta enorm, iar repararea locuintei ar fi un efort financiar considerabil; o polita de asigurare a locuintei te protejeaza si te ajuta exact atunci cand ai nevoie.
  • O polita de asigurare a locuintei iti poate oferi protectia de care ai nevoie, asiguratorii venind cu produse adaptate, diversificate; poti avea o acoperire de baza prin polita obligatorie PAD, iar prin polita facultativa iti poti personaliza acoperirea, incluzand de ex. riscuri importate precum incendiu, explozie, furtuna, dezastre naturale (cutremur, inundatii, alunecari de teren – acoperire peste suma prevazuta prin polita obligatorie PAD), dar si alte riscuri, precum raspunderea civila a familiei si accidente casnice.
  • Pur si simplu, deoarece casa este poate cea mai importanta investitie a ta, iar repararea acesteia in cazul producerii unui eveniment nefericit iti poate afecta puternic confortul financiar si siguranta vietii.

Societatile de asigurare ofera produse diversificate privind asigurarea facultativa a locuintelor, adaptate cerintelor clientilor. In Romania functioneaza incepand cu 15 iulie 2010 si un sistem de asigurare obligatorie impotriva dezastrelor naturale – cutremur, inundatii si alunecari de teren – prin Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezatrelor Naturale (PAID).

Este important de retinut ca cele 2 forme de asigurare sunt complementare, polita obligatorie PAD fiind incheiata separat de polita facultativa.

Pentru toate servicile de ASIGURARI :
tel whatsapp :; 0722.879.581 ; 0368.455.756: 0758 451 405
www.praktikconsulting.ro
Str.Alunis,nr.5,Brasov
********************************************************
#Asigurare_Judetul_Brasov #AsigurariServiciiCompleteBrasov #Broker_Elena_Rosu_Asigurari #Broker_Daniela_Tarnovan
#Praktik_Consulting #CampionBroker_Partener_Brasov #InfoAsigurari

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Sus