Ești aici
Home > Juridic > Judecātoria Fāgāraş a pronunțat soluția pentru studentul care a organizat „Olimpiada de bătut unguri”

Judecātoria Fāgāraş a pronunțat soluția pentru studentul care a organizat „Olimpiada de bătut unguri”

Judecātoria Fāgāraş a pronunțat soluția pentru studentul care a organizat „Olimpiada de bătut unguri”, după scandalul micilor de la Odorheiu Secuiesc!După scandalul micilor de la Odorheiu Secuiesc, un tânăr a creat pe Facebook un eveniment intitulat „Olimpiada de bătut unguri” la care mii de oameni au spus că vor să participe.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș au declanșat o anchetă în acest caz, în urma unei plângeri penale formulate de o asociație din județul Brașov, care militează pentru drepturile civile și valorile europene.

Deși instanța a decis că evenimentul are un „caracter neverosimil”, tânărul a primit o amendă penală de 2.000 de lei care, în caz de neachitare, este transformată în zile de închisoare. În cadrul acestui eveniment, tânărul în vârstă de 21 de ani, îndemna publicul larg la violență fizică împotriva ungurilor, pentru alungarea lor din România.

În plus, oferea anumite premii pentru participanți, în urma săvârșirii unor acte de violență la adresa maghiarilor în general.Deși este evident, ca aparență, că aspectele organizatorice și cele materiale ale evenimentului au un caracter exagerat și neverosimil, la nivelul percepției subiective, postarea a stârnit și atras reacții de susținere a demersului, dovadă fiind cele aproximativ 4.800 de răspunsuri de participare la eveniment, cele 7.600 de răspunsuri ale unor persoane care s-au arătat interesate de acesta și cele aproximativ 750 de distribuiri în rețeaua Facebook a anunțului inițial.Răspunsurile celor care au confirmat participarea conțin insulte și referiri explicite la acte de violență împotriva cetățenilor de etnie maghiară”, se menționează în hotărârea Judecătoriei Făgăraș.

Tânărul și-a recunoscut faptaAudiat în timpul cercetărilor și ulterior în fața instanței, tânărul din Hunedoara și-a recunoscut faptele, solicitând să fie judecat prin procedura simplificată a acordului de recunoaștere.Având în vedere împrejurările săvârșirii faptelor, precum și persoana inculpatului, aflat la prima încălcare a legii penale, Judecătoria Făgăraș a decis condamnarea acestuia la o pedeapsă de 150 de zile-amendă a câte 10 lei/zi-amendă, urmând ca inculpatul să execute 1.500 lei amendă penală,c pentru săvârșirea infracțiunii de instigare publică, și o pedeapsă de 150 de zile-amendă a câte 10 lei/zi-amendă, urmând ca inculpatul să execute 1.500 lei amendă penală, pentru săvârșirea infracțiunii de incitare la ură sau discriminare.

Concluzie : Pedeapsa rezultantă, în urma contopirii, a fost stabilită la 2.000 de lei amendă penală, transformată în zile de închisoare, în caz de neachitare. Sentința Judecătoriei Făgăraș nu este definitivă. Aveti grijā ce spuneti si ce rāspânditi pe rețelele de socializare,prin creare de actiunii sau conturi false ale altor persoane !

Eugen Târnovan-Preşedinte CPMJ Brașov CPMJ Brașov de pe lânga Curtea de Apel Brașov partener si promotor al proiectului, Grupul Iubim Brașovul partener al proiectului

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus