Ești aici
Home > Business & Living > Despre cum folosim asigurarea masinii in strainatate, mai ales in cazul unui accident, ce este Cartea Verde.

Despre cum folosim asigurarea masinii in strainatate, mai ales in cazul unui accident, ce este Cartea Verde.

Iata ca vorbim din nou de vacante si nu doar pentru ca este sezonul lor, ci si pentru faptul ca le-am asteptat cu mare dor. Am vazut ca tot mai multe persoane au decis anul acesta sa calatoreasca in masinile proprii in aceasta vara, poate si din motive de siguranta tinand cont de pandemia de COVID. In aceasta situatie, pe langa toate celelalte documente necesare calatoriei, turistii nu ar trebui sa uite sa isi verifice asigurarile auto, respectiv politele RCA cu Carte Verde, dar si pe cele facultative CASCO, de asistenta rutiera sau de accidente persoane

Polita Carte Verde este un RCA valabil in tot sistemul Cartea Verde, in principiu. Sunt anumiti asiguratori care acorda automat valabilitate din RCA-ul platit, in prima unica, in Romania, in toate statele membre. Sunt altii care au o acoperire limitata la acordul multilateral. Trebuie sa spun ca in tot sistemul Carte Verde sunt 48 de tari membre, inclusiv Romania

El a explicat ca polita Carte Verde are dublu rol atunci cand calatorim in strainatate cu masina. „In primul rand ea protejeaza terta persoana prejudiciata de noi.
Deci, noi am lovit pe cineva din vina noastra, fie in Bulgaria, in Grecia sau in alte state membre, ea se asigura ca acel cineva va primi despagubirea.
De ce spun ca are dublu rol, pentru ca ea imi asigura si mie confortul de integritate patrimoniala, adica nu trebuie eu sa scot bani din buzunar, sa platesc acel pagubit, pe care l-am lovit, ci va interveni asigurarea mea cu toate mecanismele din spate, corespondent Carte Verde, reprezentat de despagubiri, in locul meu.
Deci, asiguratorul meu va plati in locul meu terta persoana prejudiciata. Dar ea nu acopera si avariile la masina mea si nu ar fi rau sa ne gandim si la protectia noastra, in sensul sa avem o asigurare CASCO pentru avariile la masina noastra, accident de persoane, pentru eventuale vatamari corporale ale persoanelor din masina, o asistenta rutiera care sa ne asigura o tractare inapoi in tara si asa mai departe”

Carte Verde din orice tara membra a sistemului Carte Verde.
Atunci eu trebuie sa stiu cine e corespondentul acelui asigurator in Romania, daca nu il stiu il aflu prin BAAR – Biroul Asiguratorilor de Autovehicule, pe site-ul baar.ro, care are un motor unde introduc datele asiguratorului respectiv, tara de provenienta si voi afla datele corespondentului. Ma duc la corespondent, ar trebui sa imi primesc despagubirea, sa se faca evaluarea, la fel ca in cazul unui RCA,
Ce este acordul multilateral. „Pe langa cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, in acest acord este inclus si Spatiul Economic European, care inseamna Norvegia, Liechtenstein si Islanda, care functioneaza din punct de vedere al asigurarilor RCA ca un membru UE, au reprezentanti numiti, au centre de informare pentru protectia vizitatorilor.
Pe langa acestea, sunt incluse inca cinci tari, care au semnat acordul multilateral: Andora, Elvetia, Bosnia Hertegovina, Serbia si Marea Britanie mai nou, care a iesit din Uniunea Europeana, dar a ramas in acordul multilateral. Articol 1asig. ro.

===================================

Pentru toate servicile de ASIGURARI :Broker Daniela-Maria Tarnovan si Broker Elena Rosu tel whatsapp : 0722.879.581 ; 0368.455.756 ; 0758451405;www.praktikconsulting.roStr.Alunis,nr.5,Brasov

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus