Ești aici
Home > Business & Living > Azi va prezentam un scurt istoric al asigurarilor din Romania!

Azi va prezentam un scurt istoric al asigurarilor din Romania!

In anul 1871 apare prima societate de asigurari in Romania, numita “Dacia”.
Iar in 1873 s-a infiintat cea de-a doua societate: ”Romania”. In 1881, cele doua au fuzionat creind o societate mult mai puternica numita “Dacia-Romania”.

Au urmat: societatea “Nationala”, “Generala” in Braila (asigurari maritime, care s-a mutat cu sediul la Bucuresti adaugand astfel si alte tipuri de asigurare).
In 1930 prin fuziunea altor doua companii apare “Agricola-Fonciera”,
Iar in 1911 “Prima Ardeleana”, 1920 “Steaua Romaniei” s.a.

Dupa primul razboi mondial au aparut circa 22 de societati de asigurare printre care si sucursoare ale unor societati straine.
A urmat o dezvoltare in ceea ce priveste asigurarile,
Au urmat nationalizarile iar din 1948 aceste societati au trecut in proprietatea statului,
In 1952 a fost creata Administratia Asigurarilor de Stat – ADAS care a transformat activitatea de asigurare si reasigurare in monopol de stat ce a durat pana in anul 1990.

In Ianuarie 1991, conform unor hotarari de guvern ce reglementau asigurarile de la noi din tara, ADAS a fost preluat de catre societatile comerciale pe actiuni Astra si Carom.
Acesta a dat startul unei noi dezvoltari a pietei de asigurare si reasigurare din Romania, in urmatorii ani aparand numeroase societati cu capital privat, fie romanesc fie in parteneriat cu societati straine.

Termenul de „broker de asigurare” a fost introdus abia in anul 2000, odata cu Legea 32/2000 care privea societatile de asigurare dar si infiintarea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Azi, piata asigurarilor din Romania este dominata de grupuri internationale cu traditie si experienta in domeniul asigurarilor , cum ar fi Groupama ,Generali , sau Vienna Insurance Group care este unul din liderii pietei asigurarilor din Romania.

Companiile de asigurari sunt intr-o continua schimbare, adaptandu-se la cerintele pietei dar si la situatia economico-financiara prin imbunatatirea si promovarea politelor de asigurare de toate tipurile, venind in ajutorul asiguratilor.

===================================
Pentru toate servicile de ASIGURARI :

Broker Daniela-Maria Tarnovan si Broker Elena Rosu
tel whatsapp : 0722.879.581 ; 0368.455.756 ; 0758451405;
www.praktikconsulting.ro
Str.Alunis,nr.5,Brasov

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus