Ești aici
Home > Sport și sănătate > Dr. prof. univ. Philippe Morel: Medicul care a salvat doi tineri braşoveni acum 23 ani!

Dr. prof. univ. Philippe Morel: Medicul care a salvat doi tineri braşoveni acum 23 ani!

Dr.prof.univ Philippe Morel doctorul care a salvat doi tineri braşoveni acum 23 ani ne povesteşte cum a fost….

Cine este E.S.dr.Philippe Morel ?

Profesorul Doctor Chirurg Phillipe Morel, de la Universitatea de Médicina din Genèva.

Personalitate științifică cu rezultate remarcabile în domeniul medicinei mondiale,prin promovarea noilor tehnologii chirurgicale și în formarea de specialiști de succes în același domeniu. Ne bucurăm să evidențiem câteva repere din biografia Profesorului Doctor Chirurg Phillipe Morel autorul primului transplant intestinal din lume intre gemeni monovitelini (pacienti romani din Brasov). Prof.dr.Morel a avut o contributie exceptionala la progresul Chirurgiei de Transplant la nivel mondial: ficat, rinichi, pancreas, intestin si cluster multiorgan, promotor al chirurgiei robotice, LESS si al nanotehnologiilor, membru al Parlamentului Cantonal Geneva.In data de 30 aprilie 1998, cei doi gemeni brasoveni, atunci in varsta de 13 ani, au fost protagonistii unei premiere mondiale, un tip de transplant neobisnuit, care nu mai fusese efectuat si nu a mai fost reprodus pana acum, din cauza multiplelor riscuri presupuse de procedura: transplantul de intestin subtire de la donator viu. Interventia efectuata de Prof. dr.Morel a fost un succes, iar cei doi tineri au participat de asemenea la ceremonia organizata in cinstea sa, de acum 6 ani din orasul nostru.Anul acesta implinandu-se 23 ani de la interventie .Titlul de Profesor Onorific al Universitatii „Transilvania” Brasov a fost acordat Domnului Profesor Philippe Morel acum 4 ani la initiativa D-lui Dr. Bogdan Moldovan, seful sectiei de chirurgie generala a Spitalului Sf. Constantin, ce a activat si s-a perfectionat la Spitalul Universitar Geneva sub coordonarea Profesorului si a initiat acum aproape 5 ani parteneriatul intre cele doua institutii.Cetātean de Onoare al Municipiului Braşov acordat de consiliul local şi primărie din anul 2013.Suntem mandri si onorati, sa fie membru in Consiliul de Onoare al Brasovului .

Ce ne spune dr.prof.univ Philippe Morel :

Acum 23 de ani …O poveste de familie incredibilă, o poveste de dragoste frățească și altruism!

Un adolescent, pe atunci în vârstă de 13 ani, își pierduse întregul intestin în urma unei operații care a avut loc în altă țară și care, evident, a greșit! Nu putea supraviețui decât cu un transplant de intestin, o operație rară și delicată!

Fratele său geamăn s-a oferit apoi spontan ca donator viu al unei părți din propriul intestin!

Un avantaj considerabil pentru destinatar, gemeni identici, care astfel nu riscau să nu respingă și să nu necesite niciun tratament anti-respingere! Această operație nu a fost efectuată niciodată între doi copii și, din câte știu, nu a fost niciodată repetată!

Am avut norocul să pot efectua acest transplant astăzi exact acum 23 de ani, îndepărtând un segment lung al intestinului la Octavian și altoindu-l la Horatiu ! Această operație majoră a fost efectuată ca întotdeauna cu o echipă și în acest caz contribuția importantă a regretatului profesor Bernard Faidutti, pe atunci șef de chirurgie cardiovasculară la HUG !! Pentru mine un stres imens și o provocare majoră! Totul a mers bine !

Iată Octavian și Horatiu peste 20 de ani mai târziu! Întorși în țara lor, duc o viață normală și lucrează cu entuziasm și succes!

Mulțumesc lui Octavian pentru curajul său, bine lui Horatiu pentru voința sa de a trăi!

Mulțumesc soției mele care i-a găzduit pe Horatiu și Octavian, precum și tatălui lor săptămâni alături de noi și care ulterior i-a primit pentru mai multe sejururi de vacanță!

Multumesc viata! Îi iubesc !

E.S dr.Philippe Morel

Ce scrie domnul profesor la trecerea celor 23 ani …de la intervenție !

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus