Ești aici
Home > Business & Living > Echilibrul interior si fericirea aduse de locul de munca

Echilibrul interior si fericirea aduse de locul de munca

Esti fericit cu locul de munca pe care il ai?

Ești fericit că ai un loc de muncă, desigur, dar chiar ești fericit în job-ul prezent? Foarte multi dintre noi, se regasesc in situatia de a se intreba, de ce se afla inca in compania respectiva, poate doar pentru renumeratia de la finalul lunii sau poate pentru distanta mica pana la societatea unde lucreaza.

Poate că este timpul să te întrebi dacă ești de fapt fericit acolo unde te afli – sau dacă ai putea fi mai fericit în altă parte, făcând altceva.

Habar nu ai de unde sa incepi? Încearca sa iti pui următoarele întrebări:

1. Ce iti place sa faci?

Primul pas este să iti identifici pasiunea. Afla ce te face într-adevăr fericit. S-ar putea să fie într-un domeniu de carieră complet diferit – nu vei realiza niciodată până nu cauti cu adevarat in adancul sufletului. Ce iti place? Sa stai in fata unui calculator? Sa lucrezi in echipa? Munca fizica, cu mainile? Nici o idee nu este prea stupidă!  Realizeaza ce te entuziasmeaza cu adevarat și apoi incearca sa gasesti urmatorul pas pentru urmarea pasiunii.

2. Ce faci cel mai bine, ce abilitati ai?

Identificarea punctelor tale forte este un bun pas următor.  Gandeste puțin diferit la ceea ce poti face de fapt, nu doar la ceea ce ai studiat și la ceea ce ai făcut pana acum din punct de vedere profesional.

3. Ești mandru de compania in care lucrezi?

Cultura companiei te face să te simți minunat când lucrezi acolo unde lucrezi? Este acesta un mediu provocator, care oferă și recompense și un anumit grad de împlinire? Dacă nu poti excela acolo unde esti și nu simti ca ai sansa să primesti tot ce este mai bun, atunci poti lua în considerare schimbarea locului de munca.

4. Cum este seful tau?

De fapt, aceasta face o diferență masivă. Dacă ai o relație bună și o relație bazata pe respect și încredere reciproca, ajuta foarte mult spre o satisfacere a muncii. Dacă șeful tau nu te ajută să crești, atunci fericirea ta va avea de suferit.

5. Care este rolul tau?

Faceți parte din soluție? În provocările cu care se confruntă compania ta și lumea, contează poziția ta? Munca pe care o faci în fiecare zi este un aport activ pentru echipa sau departament? Sau simți că ești irelevant sau doar o parte a problemei? Uită-te înapoi la fișa postului tău, faci o muncă care include ceea ce te-a făcut să fii încântat să lucrezi acolo la inceput? Sau doar ai semnat hartiile, gandindu-te ca vei avea un job si nu ai luat in calcul ce implica?

6. Sunt oameni in jurul tau care te inspira?

Dacă întâlnești în mod constant oameni noi și ești inspirat și provocat de ceea ce fac ceilalți din industria ta, vei fi mult mai puțin plictisit acolo unde te afli. S-ar putea chiar să ai un avantaj excelent în ceea ce privește cresterea in functie, pe viitor.

7. Cum este comunicarea?

Începe să acorzi atenție modului în care compania ta comunică cu toată lumea. Aceasta include si procesul de interviu. Oamenii sunt simpatici? Profesionali? Punctuali cu răspunsuri la întrebări legate de munca? Sefii sunt dispusi sa sustina un membru nou sau fiecare simte ca are o miza a lui personala? Cum esti tu evaluat, dar ceilalți colegi?

8. Cum se simt colegii tăi?

Dacă toți ceilalți sunt foarte încântați acolo unde se află, in compania unde lucrezi și ai stabilit că esti cel puțin în domeniul sau locul de muncă potrivit, atunci poate că există probleme mai profunde cu lipsa de satisfacție ce nu isi vor gasii rezolvarea doar prin schimbarea carierei.

Petrecem foarte mult timp la locul de munca, prin urmare este important sa avem o satisfactie sufleteasca ca activam intr-o companie si un domeniu ce ne place. Pasii pentru o activitate in care vom avea succes, depind doar de noi si alegerile pe care le facem.

Fa alegerile cele mai bune pentru viata ta profesionala!

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus