Ești aici
Home > Business & Living > Cum ne marim concentrarea si ne focalizam atentia pe ceea ce este important

Cum ne marim concentrarea si ne focalizam atentia pe ceea ce este important

Concentrarea este cheia succesului și fericirii în viață. Cei mai de succes oameni de pe această planetă, isi focalizeaza atentia catre proiectele lor si ofera 100% energie, planurilor si proiectelor propuse. Ei acordă atenție momentului prezent și sarcinilor prezente. Acest obicei ofera pe deplin implicare în activități, sunt facute mai bine si cu sanse reale de reusita. Oamenii focusati, nu fac multe lucruri pe care mulți dintre noi ar putea fi predispuși să le facă.

1. Pentru concentrare maxima, “sa Nu bârfesti”, sa nu vorbesti de rau alte persoane.

Oamenii focusati pe ce si propun sa faca, nu bârfesc. Au lucruri mai bune și mai productive de făcut cu pretiosul lor timp. Singurii oameni care se angajează în acest comportament meschin sunt oamenii superficiali a căror viață personală nu este suficient de satisfăcătoare. Altfel, de ce ți-ar păsa cum își trăiește altcineva viața? Bârfele atrag doar o energie negativa ce te indeparteaza de la proiectele propuse, indiferent ca acestea sunt personale sau profesionale.

2. Nu amâna ce ti-ai propus.

Sigur, ai putea fi tentaț să amâni sarcinile, ore în șir deoarece acestea pot fi neplăcute sau copleșitoare, Propune-ti cumva să te împingi singur și asa vei obtine rezultatul lucrurilor ce trebuie ÎNCHEIATE. Cu alte cuvinte, oamenii foarte concentrați știu că cel mai bun moment pentru a face ceva este acum și o fac acum – nu mai târziu.

3. Nu permite distragerea atenției de la ceea ce ti-ai propus sa faci.

Elimină toate distracțiile care te împiedică să faci o muncă de calitate. Fie că este vorba de alerte prin e-mail, de notificări pop-up de pe rețelele de socializare sau de oameni care se opresc întâmplător în timpul orelor de lucru in fata biroului tau pentru “o mica barfa”, inlatura aceste obstacole ce iti fura din timpul productiv. Distragerea atenției distruge concentrarea, provoacă stres și te deraiază de la îndeplinirea sarcinilor și atingerea obiectivelor.

4. Nu cauta validarea de la alții.

Oamenii focus si foarte concentrați nu au nevoie de aprobarea altor persoane, deoarece își cunosc propria valoare. Ei fac lucruri pentru ei înșiși și cred că ceea ce fac îi va avansa în viață. Nu se preocupă de opiniile altora și nu se ridică la înălțimea așteptărilor nimănui. Persoanele concentrate se concentrează pur și simplu pe sarcinile care promovează creșterea personală și profesională.

5. Alege sa te organizezi in tot ce iti propui sa faci, de-a lungul unei zile.

Dezorganizarea adaugă stres vieții noastre, ne blochează creativitatea și ne costă timp prețios care ar putea fi folosit pentru a face treabă. S-ar putea să crezi că poți prospera în mijlocul haosului, dar în realitate incetinesti productivitatea și eficiența.

6. Nu cauta scuze prostești pentru a NU termina ce ai de facut la munca sau un proiect personal.

Știm că nu putem aștepta întotdeauna momentul perfect și condițiile perfecte pentru a face anumite lucruri. S-ar putea să nu existe niciodată un astfel de moment. Nu spune că nu ai suficient timp! Ai exact același număr de ore pe zi ca toti oamenii de succes de pe acesta planeta, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook sau Jeff Bezos, proprietarul Amazon.

7. Nu evita riscul.

Nu te teme să-ti asumi riscuri. Viața însăși este un risc; nimeni nu are o garantie pentru mâine. Asumă-ti șansele, deoarece aceste șanse ar putea să nu mai vină niciodată. Oamenii focalizați pe proiectele lor, nu numai că își asumă riscuri calculate, ci și învață atât din rezultatele pozitive, cât și din cele negative ale riscurilor.

8. Alege sa nu traiesti in trecut.

Acceptă ceea ce este, renunță la ceea ce a fost și alege credința în ceea ce ar putea fi. Dorința de a reuși este mult mai puternică decât frica de eșec și astfel alege sa  înveti din propriile greșeli și continuă să mergi înainte. Greșelile te pot face sa suferi o perioadă de timp, dar la final te vor face mai inteligent și mai puternic.

9. Nu te compara cu ceilalți.

Cand ne comparam cu ceilalți, apare demoralizarea și frustrarea, în timp ce de fapt avem capacitatea de creștere și avansare în viață la fel ca oricine altcineva. Alege originalitatea si stima de sine, crede in propriile valori si propriul drum personal si profesional.

10. Sa nu ai așteptări nerealiste.

Intră în situații cu așteptări realiste, nu visa la “cai verzi pe pereti”, pregăteste-te pentru vremurile grele in orice situatie. Așteptările inteligente, realiste și realizabile te determină să vezi “luminita de la capatul tunelului” si sa iti duci proiectele spre finalizare.

11. Invata sa spui “NU”, cateodata.

Nu trebuie să spui „da” la toate și la toată lumea doar pentru că….ti-e rusine sau asa este bine. Nu poți întotdeauna să faci pe plac tuturor și uneori trebuie să le spui „nu” oamenilor, altfel prioritățile lor ar putea să le preceadă pe ale tale. A spune „nu” lucrurilor care nu sunt prioritare iti permite să te concentrezi asupra lucrurilor importante.

12. Sa Nu renunți la ce iti propui.

 Oamenii care reușesc și își trăieasca visele sunt cei care muncesc din greu și perseverează în vremuri tulburi. Oamenii care reușesc sunt cei care nu renunță! Oamenii care nu sunt concentrați si determinati, renunță atunci când lucrurile devin puțin dificile; oamenii foarte concentrați devin duri când alții renunță!

Crește-ti productivitatea, accentueaza-ti concentrarea, alege sa lucrezi mai eficient, fa lucrurile mai rapid si mai bine, ai incredere in tine!

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus