Ești aici
Home > Business & Living > Cât de mult te prețuiești?

Cât de mult te prețuiești?

Pretuirea de sine, cat de mult ne valorificam?!

Suntem ancorati in activitatile de zi cu zi, nu ne ajunge timpul sa facem tot ce ne-am propus si intotdeauna simtim ca suntem pe fuga.

Te prețuiești pe baza timpului, energiei și banilor investiți în bunăstarea ta? Sau valorifici  E-ul tau prin cu totul alte metode?

Unii oameni cer respect, in timp ce alții comandă. A cere respect înseamnă a spune altora: „Mă vei respecta!”. A impune respect înseamnă a-i face pe ceilalți să te observe și să iti admire acțiunile!

Indiferent dacă ceri sau comanzi respect, ambele variante se bazează pe modul în care iti tratezi propria persoana: Cum te îmbraci, cum te porți în jurul tău cu oamenii cu care ai contact, de la vanzatoarea din magazin, colegii de munca, prietenii si familia, ce cărți ai citit, ce emisiuni Tv urmaresti,  cu ce oameni îți petreci timpul.

Valoarea de sine este o trăsătură comportamentală!

Dacă esti o persoana ocupată să te îmbunătățesti constant prin dobandirea  si invatarea de noi abilități, citesti mai multe cărți sau poate faci mai mult  sport, te implici in voluntariat, iti ajuti prietenii sau participi la cursuri ce iti aduc un plus de informatie, toate acestea, indiferent ca tin de latura intelectuala, spirituala sau cea fizica, se vor reflecta asupra ta.

Să ai grijă de sănătatea, igiena și mintea ta este o trăsătură comportamentală!

Nimeni nu te va respecta pentru că ai un vocabular urat, ca te comporti arogant cu cei din jur, ca poate ai o infatisare neingrijita sau pentru ca iti petreci timpul cu persoane de o calitate indoielnica.

Tu, pe cine ai aprecia mai mult, omul care se “risipește” sau omul care se “construiește”? Ai grijă de tine, astfel, Îi înveți pe oameni să te respecte și să te admire!

Învață să te prețuiești!

Până nu incepi sa te prețuiești pe tine însuți, nu îți vei prețui timpul, până când nu îți vei aprecia timpul, nu vei face nimic cu el. Timpul este cea mai valoroasă unealta pe care o poți folosi în favoarea ta. Majoritatea oamenilor sunt ocupați “să nu facă nimic”. Nu fi unul dintre ei!

Alege sa investesti in tine, poate vizionarea unor documentare bune, sau citirea unor carti, activitatea in anumite asociatii care au ca punct de reper actiuni ce te reprezinta, hobby-uri ce te satisfac, etc.

Sunt foarte multe optiuni ce ne ofera sansa “sa crestem” si sa evoluam inspre mai bine.  Timpul petrecut cu oameni ce nu știu si nu sunt interesati incotro se îndreaptă în viață, ne tin pe loc sau ne trag in jos. Respectă-ți timpul și investește-l în a aduce mai multă valoare vieții tale. Alege sa fii un exemplu pentru cei din jur!

Ceea ce faci cu timpul tău depinde de tine, dar dacă vrei cu adevărat să fii mai bun, trebuie să-ți petreci activ timpul, construindu-ti propria valoare. Invata sa iti stabilesti prioritățile, învața să ai grijă de minte, corp și spirit. Da-ti o valoare mai mare propriei persoane și alții o vor face și ei!

Nu astepta sa fii respectat sau “valorificat” de alte peroane, atata timp cat nu iti oferi tu, valoare!

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus