Ești aici
Home > Artă și Tradiție > Educație artizană – Beneficiile croșetatului – terapia prin fire și culoare

Educație artizană – Beneficiile croșetatului – terapia prin fire și culoare

Deși poate părea surprinzător, croșetatul ca activitate aduce o mulțime de beneficii sănătățîi noastre, atât cea fizică cât și cea și mentală.

Îmbunătățirea activității cerebrale

Croșetarea îmbunătățește mult activitatea cerebrală și crește mult capacitatea de învățare pentru copiii și tinerii aflați încă pe băncile școlii.

Reconectarea cu natura

Croșetarea ne reconectează cu natura prin firele și fibrele de lână, în și bumbac.

Generează o stare de bine

Pentru cei care au ales ca hobby croșetatul, simplul gest prin care aleg firele colorate dintr-un magazin le aduce bucurie, multitudinea de fire, de texturi, culorile vii și explozia de bucurie, generează o stare de bine care îi determina ca imediat cum termină un proiect să se gândească la următorul.

Promovează socializarea

Croșetatul conduce la un nou nivel de socializare, atât de necesar în zilele noastre.

Pentru a putea deprinde și dobândi noi tehnici și modele este necesară socializare cu alți iubitori de croșetat, întâlnirile din șezători, din parcuri sau alte spațîi de socializare unde se întâlnesc cei ce croșetează pentru a face schimb de cunoștințe.

Croșetarea promovează socializarea, îi ajută pe oameni să se apropie unul de celălat și da naștere unor noi relații de prietenie.

Reduce nivelul de stres

Reduce mult nivelul de stres. Seara după o zi de muncă, fiecare în domeniul lui de activitate, câteva minute, minim 20 de minute asigura o scădere a nivelului de stres acumulat în timpul zilei, liniștea și calmul asigurate de croșetat ne asigura o sănătate bună mentală.

Simpla activitate de a croșeta calmează și oferă numeroase beneficii persoanelor care suferă de stres sau anxietate.

Restabilește mobilitatea articulațiilor mâinii

Croșetarea asigura o bună mobilitate a încheieturilor, mâinile sunt în mișcare menținând sănătatea articulațiilor puse în mișcare.

Recreează și reconectează

Croșetatul, a devenit o activitate recreativă, educativă și de socializare, crescând astfel și starea generală de bine.

Să nu va fie teamă să luați proiectul la care lucrați acum și să mergeți în parc pe o banca și să crosetati, este o bună metodă de relaxare și astfel dăm un exemplu de activitate pentru cei care nu știu cum să își ocupe timpul liber.

Crește nivelul de respect de sine

Prin această activitate este demonstrat că nivelul de respect de sine este mult îmbunătățit. Poate părea surprinzător. Croșetând un articol vestimentar unic, și mai apoi purtând acel articol, orice persoană se va simți admirată și poate întrebată de unde are acea eșarfă, bluză, floare.

Cu toate aceste argumente nu vă mai rămâne decât să încercați acest remediu la îndemână oricui: croșetatul.

Surse: dozadesanatate.ro, pinterest.com, fb. Crochetknitting, fb. Iacoblaura

Gabriela Bularca – Realizator Grupul Iubim Brasovul

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Sus