Ești aici
Home > Artă și Tradiție > Imagini de la vernisajul expozitiei de fotografie ,, Chipuri și veșminte din Șchei”, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

Imagini de la vernisajul expozitiei de fotografie ,, Chipuri și veșminte din Șchei”, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

Azi, 7 august 2021, a avut loc vernisajul expoziției de fotografie ,,Chipuri și veșminte din Șchei”, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, din Piața Sfatului, nr. 15.

Vă invităm să treceți pragul Muzeului Civilizației Urbane a Brașovului, unde sus în mansarda primitoare puteți admira adevărate opere de artă fotografică, o lume ce s-a păstrat, o lume a eleganței și a meșteșugurilor, o lume a culorilor și a materialelor fine.

Mansarda în lumina difuză, luminează în culori calde fotografiile expuse, pasaje din viața din Șchei ni se dezvăluie în decorul aranjat că o continuare a fotografiei. Te surprinde în mod plăcut ideea de decor și de aranjare, alături de o fotografie ce reprezintă meșteșugul în sine veți găsi și unealta folosită. Astfel puteți găsi ustensile din atelierele meșterilor: cizmari sau croitori.

Vă lăsăm să descoperiți singuri ce alte suprize au pregătit curatorii acestei expoziții.

Expoziția de fotografie cuprinde imagini realizate de dl. Dan Străuți în colaborare cu Muzeul de Etnografie Brașov, cu sprijinul Muzeului ,,Prima Școală Românească” Brașov, al Grupului ,,Șezătoare în Șchei” și al Asociației ,,Artessentia”.


Imaginile ilustrează, pe de o parte costume și elemente de port urban din Șcheii Brașovului, pe de altă parte elemente de patrimoniu construit (monumente) și diverse aspecte ale unor tradiții din vechea comunitate românească a Brașovului.


Expoziția va putea fi vizitată în perioada august – septembrie 2021.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus