Ești aici
Home > Artă și Tradiție > Jurnal de vacanță – cu croșetatul prin lume – Episodul 2 – cu croșetatul în Cristian !

Jurnal de vacanță – cu croșetatul prin lume – Episodul 2 – cu croșetatul în Cristian !

Așa cum mă știți mulți dintre voi, eu croșetez oriunde, niciodată nu îmi lipsește din geantă o croșetă și un ghem de lână, este o pasiune care nu are sfârșit și posibil nici început, deși ghemul se poate sfârși, mereu găsesc altul și continui. Cu bune și cu mai puțin bune, croșetatul este modul meu de exprimare așa cum pentru un scriitor este stiloul continuarea gândurilor așa pentru mine este croșeta continuarea ideilor.

Fiind prima sâmbătă liberă după o lungă perioada de timp, nici nu știu cum s-a petrecut minunea, am ales să o petrec alături de oameni pasionați de lucru manual, alături de oameni ca mine, și am dat curs invitației de a participa la o șezătoare la Cristian.

Mulțumesc Oana Pavăl de la Șezătoare din Brașov pentru invitație. 

M-am gătit frumos ca de șezătoare, cu ie, șorț, brâu și fustă lungă neagră, am luat lucrul de mâna compus din fir minunat degrade, croșetă și foarfeca și am pornit la drum până în Cristian.

Am găsit mai greu biserica Adormirea Maicii Domnului din Cristian, mă încurcam prin curte negăsind cum să intru și unde să intru, când pe o ușă iese o dragă prietenă și mă îmbrățișează tare cu tot cu suflet, deși ne văzusem cu doar două zile în urmă dar mereu este bucurie mare când ne revedem.

Mândră tare de nouă ei marama, cu soare în priviri și lucrând la o dantelă ne-am așezat una lângă alta cu lucrul de mâna.

Nu am lucrat foarte mult, am ales să privesc în jur și să mă bucur de regăsire, să privesc ochii fetelor din șezătoare și să realizez că pe multe dintre ele nu le-am văzut de anul trecut, pe unele poate de doi ani, și ne-am bucurat de regăsire și am depănat povești.

Locația frumoasă cu obiecte de colecție, un mic muzeu al bisericii, muzeu despre care am aflat că este în reamenajare, va trebui să revin. Icoane vechi, un clopot, o poză veche sprijinită într-un colț, multe cărți pe raft și o colecție de chitări sunt doar câteva obiecte care mi-au atras atenția.

Și cum cel mai mult din toate tehnicile de lucru manual iubesc să croșetez și mai ales să învăț alte persoane să croseteze, și aici am reușit să conving un domn să croșeteze.

Tihna șezătorilor, oamenii dragi, și bucuia revederii sunt greu de egalat.

Vă invit în șezători să vedeți cât de frumos este.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus