Ești aici
Home > Business & Living > Muzeul de Artă Brașov vă invită la activități de weekend!

Muzeul de Artă Brașov vă invită la activități de weekend!

Pe 16 octombrie, într-o frumoasă sâmbătă dimineața, în ultimul weekend al expoziției “Celebrities of the Floating World”, vă propunem un atelier de mandale!

Vom face împreună o călătorie în lumea artei japoneze prin intermediul unui tur ghidat alături de Alexandra Ardelean, curator, iar apoi vom dezlega misterele mandalelor, în acest caz de inspirație japoneză, împreună cu tutorele Enikő Șimon.

*Această activitate este dedicată adulților, deoarece turul ghidat va parcurge întreaga expoziție de stampe japoneze, incluzând arta erotică (Shunga).

Atelierul este conceput atât pentru începători, cât și pentru cei care au mai cochetat cu realizarea mandalelor. Experiența, așadar, nu este necesară. Cel mai important este că veți lua acasă mandalele obținute.


Durata atelierului va fi de aproximativ 5 ore și va conține un tur ghidat în expoziția de stampe japoneze, o parte teoretică despre mătase și mandale și o parte practică de realizare a unor mandale de inspirație japoneză.
Pe parcursul atelierului participanții vor avea parte de o pauză de masă și o altă scurtă pauză de cafea sau ceai – oferite din partea muzeului.


ATENȚIE! Atelierul se va desfășura sâmbătă, 16 octombrie, între orele 10-15 la sediul Muzeului de Artă Brașov, iar înscrierea se face în avans, până la data de 13 octombrie!

Înscrierea se poate face printr-un mesaj direct, e-mail pe adresa muzeuldeartabrasov@gmail.com sau direct la telefon 0772 076 588.

Taxa de participare este reprezentată de biletul de intrare în muzeu (7 RON).

Enikő Șimon, tuturele acestui atelier, s-a născut la Brașov, iar fascinația pentru mătase a determinat-o să urmărească acest drum până la Budapesta, unde și-a însușit și perfecționat tehnicile.

Puteți să îi descoperiți activitatea pe website: www.mandala-matase.ro

Mulțumim partenerilor noștri, Asociația „Armonie Interculturală, Japonia”, pentru ajutorul acordat în realizarea acestui workshop.

Materialele utilizate în cadrul atelierului au fost achiziționate în urma licitației realizate în parteneriat cu Galeria Ora0 în luna august, 2021. În cadrul acestui eveniment, artiști locali au donat un procent între 50-100% din fondurile obținute în vânzarea tablourilor proprii, cu scopul susținerii activității Muzeului de Artă Brașov. Vă mulțumim tuturor!

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus