Ești aici
Home > Noutăți > S-a lansat ghidul de finantare pentru proiectele de asistenta sociala!

S-a lansat ghidul de finantare pentru proiectele de asistenta sociala!

Consiliul Judetean Brasov a deschis linia de finantare pentru proiectele de asistenta sociala.

Consiliul Judetean Brasov a deschis linia de finantare pentru proiectele de asistenta sociala pentru anul acesta. Suma alocata este in valoare de 1.000.000 lei.

Care este suma alocata per proiect?

Poti inscrie proiecte cu valoare minima de 10.000 lei, iar plafonul maxim este de 50.000 lei. De asemenea, contributia proprie obligatorie este de 10% din bugetul total al proiectului.

Cui se adreseaza linia de finantare?

Persoanelor juridice fara scop patrimonial, asociatiilor sau fundatiilor constituite conform legii, cu sediul în județul Brașov, acreditati ca furnizori de servicii sociale în baza Legii 197/2012 privind asigurarea calitatii in domeniul serviciilor sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, si cu servicii sociale pentru care se solicita finantarea, licentiate.

Pana cand poti depune?

Cererile de finantare pot fi inregistrate pana pe 07.07.2021, ora 16:00 si se depun la sediul UAT Judeţul Braşov (B-dul Eroilor nr. 5, cod poştal 500007, Registratura – camera 10).

Ce proiecte sunt eligibile?

Cele care se desfasoara pe teritoriul judetului Brasov.

Cele care se pot implementa pana la data de 15 noiembrie 2021, perioada care cuprinde si raportarea finala.

Cele care indeplinesc obiectivele liniei de finantare. Obiectivele programului sunt:

  1. sprijinul tuturor grupurilor vulnerabile in contextul COVID -19, dezvoltarea serviciilor de consiliere, suport, ingrijire la domiciliu, ingrijire comunitara (servicii de suport online, telefonic) Acordarea de  servicii de consiliere si orientare scolara la distanta (online/telefonic)
  2. sustinerea copiilor din grupurile vulnerabile, continuarea terapiilor de recuperare si reabilitare
  3. sustinerea serviciilor educationale specializate pentru copiii cu cerinte educationale speciale
  4. sustinerea dezvoltarii educatiei copiilor din grupuri defavorizate/continuarea procesului de educatie/dezvoltarea unor programe de sustinere a educatiei copiilor din grupurile vulnerabile prin accesul la tehnologie/digitalizare (accesul la internet, accesul la device-uri de conectare: laptop-uri, tablete sau telefoane)
  5. dezvoltarea competentelor digitale ale copiilor din grupurile vulnerabile pentru invatarea la distanta/accesul la materiale educationale adaptate pentru invatarea la distanta/ online 
  6. sustinerea familiilor vulnerabile in contextul economico-social actual
  7. sustinerea persoanelor varstnice, peste 65 de ani, in contextul COVID -19/acordarea de ingrijiri la domiciliu
  8. sustinerea persoanelor toxico-dependente, cu diferite  adictii: droguri, alcool, alte substante toxice etc.

La ce sa ai grija

Grila de evaluare prevede 60 de puncte pentru Metodologie si Buget, experienta echipei valoreaza 15 puncte, iar indicatorii de relevanta si coerenta ai proiectului insumeaza 10 puncte. De asemenea, se acorda 10 puncte daca valoarea contributiei proprii depaseste minimul de 10%.

Cum obtii mai multe informatii sau clarificari?

Poti contacta Consiliul Județean Brașov la telefon 0268.410.777, pe fax: 0268.475.576 sau prin email pe adresa proiectsocial@judbrasov.ro. Ghidul de finantare si anexele pot fi gasite aici.

Mult succes! Nu uita sa dai vestea mai departe unui ONG implicat in comunitatea brasoveana!

„Kindness O’clock: Cu și pentru oamenii de BINE” rubrică informativă realizată de Simo Ciuraru, realizator Grupul Iubim Brașovul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus