Ești aici
Home > Business & Living > Vinul

Vinul

🔹Vinul este o băutură populară a omenirii de mii de ani. Pasiunea noastră naturală pentru această băutură provine din gustul minunat, proprietățile sale nutritive și efectele benefice asupra organismului.

🔹Istoria vinului se întinde pe mii de ani și este strâns legată de istoria agriculturii, bucătăriei, civilizației și umanității în sine. Dovezile arheologice sugerează că cea mai timpurie producție de vin a venit din Armenia, Georgia și Iran.

🔹Vinul este o bautura obtinuta prin fermentarea alcoolica completa sau partiala a strugurilor proaspeti – zdrobiti sau nezdrobiti, ori a mustului de struguri proaspeti, taria alcoolica dobandita nu poate fi mai mica de 8,5% in volume.

🔹Strugurii sunt cele mai nobile fructe care dau naștere vinului. Culeși la maturitatea optimă, strugurii aduși în cramă se transformă în must, așteptând întâlnirea cu oenologul, omul care așează mustul dulce pe calea fermentării lente și atent îngrijite, până la momentul desăvârșirii vinului. Structura aromatică și gustativă devine, astfel, proprie și distinctivă fiecărui vin în parte.

SOMELIER Bogdan Taus -Coordonator Departament Horeca Grupul Iubim Brașovul

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus