Ești aici
Home > Cultură > Școala de altădată – O noua expoziție la Muzeul Casa Mureșenilor

Școala de altădată – O noua expoziție la Muzeul Casa Mureșenilor

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov, instituție publică de interes județean, care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Brașov, vă invită luni, 31 mai 2021, ora 13:00, la conferința de presă organizată cu ocazia deschiderii oficiale a expoziției „Școala de altădată”, la sediul din Piața Sfatului nr. 25.

„Școala de altădată” este o expoziție realizată în colaborare cu Asociația Muzeul Jucăriilor, în care am reunit aproape toate obiectele legate de școala românească.

Exponatele prezentate în această expoziție încearcă să creioneze o istorie vizuală a școlii românești din ultima sută de ani. În această expoziție veți regăsi 1492 de accesorii școlare fabricate în perioada interbelică și în perioada comunistă: manuale școlare, globuri pământești, uniforme școlare, bănci de școală, ascuțitori, creioane, caiete școlare, gume de șters, stilouri, tocuri, pixuri, călimări cu cerneală, acuarele, penare, numărători, tăblițe, ardezie de scris, cretă, matricole, ghiozdane, fotografii de epocă originale cu școala de altădată, diplome, insigne și alte documente de pionieri și străjeri, carnete de elev, planșe școlare, oracole, reviste, jurnale și cărți cu tematică școlară și multe altele.

Accesul la conferința de presă este permis doar reprezentanților mass-media, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare.

Expoziția va putea fi vizitată între 31 mai și 25 august 2021, de luni până vineri, între orele 9-17 și sâmbătă între orele 10-17, la sediul din Piața Sfatului nr. 25, Brașov.

Vă așteptăm cu drag! 

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus