Ești aici
Home > Subiecte generale > Știați că data de 27 februarie este ZIUA INTERNAȚIONALĂ A URSULUI POLAR?

Știați că data de 27 februarie este ZIUA INTERNAȚIONALĂ A URSULUI POLAR?

Săptămâna aceasta, școlile din Brașov implicate în programul EcoSchool au realizat activități diverse pentru conștientizarea elevilor cu privire la starea de conservare a ursului polar. Astăzi a fost declarată Ziua Albă, în care elevi și profesori s-au îmbrăcat în haine albe și au tratat aspecte legate de cât de important este să ne protejăm planeta și mediul de viață.

„Ursul polar (Ursus Maritimus) se intalneste in mediul polar arctic si anume apele Oceanului Arctic, dar si uscatul inconjurator, fiind cel mai mare animal de prada intalnit pe uscat. Durata vietii sale este de 35-40 ani. Temperatura aici este cuprinsa intre -20 grade si -40 grade, iar vara ajunge la 0 grade. Vara are loc topirea ghetii si ziua dureaza 5 luni.In sud, unde este mai uscat, apare solul cu stepa polara (tufe mici, muschi, lichieni, ierburi). Aceasta atrage ursii polari. Dar locul preferat de ursii polari este calota glaciara din Oceanul Arctic deoarece aici sunt mamifere marine.
Supravietuirea acestuia este pusa in pericol dupa cum au anuntat oamenii de stiinta de catre incalzirea globala. Deja calotele glaciare au inceput sa se topeasca, gheata este mai putina cu aproape 50% decat acum 60 de ani. Una dintre solutiile propuse a fost transportarea apei in aceste zone si transformarea ei in gheta. Este un animal protejat prin lege, țări precum Norvegia, Canada, Danemarca au interzis vânarea acestora din 1960.” (toateanimalele.ro)

Ziua Internațională a Ursului Polar este un eveniment anual sărbătorit la fiecare 27 februarie pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la starea de conservare a ursului polar.
Activități propuse:

  • Ziua Albă: vineri, 25 februarie – elevii și cadrele didactice poartă haine albe;
  • Fiecare clasă și fiecare cadru didactic au fost invitați să desfășoare, în săptămâna 21-25.02.2022, cel puțin o activitate legată de importanța protejării ursului polar și a habitatului său: colaje, desene, fișe de lucru, vizionare de documentare, jucării din materiale reciclate, machete, boardgame (română, engleză, franceză), povestiri și poezii, prezentări PowerPoint, quizz și alte idei originale.

PS: Elevii mei s-au distrat copios dansând cu Ursul Charlie: https://www.youtube.com/watch?v=VtEcBIn8kRo

#savethepolarbear
#Iubim_Braşovul
#TeleviziuneaGrupIubimBrasovul
#Business_Living_Grupul_Iubim_Brasovul
#Prof_inv_ElisabetaHaghel

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus