Ești aici
Home > Subiecte generale > COMUNICARE NON-VERBALĂ – Gesturile capului

COMUNICARE NON-VERBALĂ – Gesturile capului

💁🏻‍♀️ 1. Înclinarea capului spre stânga
Denotă un individ mai puțin dinamic, care totuși își dorește să participe la activități, dar va da bir cu fugiții dacă va fi nevoie să între în competiție cu cineva mai puternic. Este o reacție preponderent masculină. Sunt acele persoane care nu acordă importanță imaginii lor publice. Este neîncrezător “Nu știu dacă să te cred.”

💁🏻‍♀️ 2. Înclinarea capului spre dreapta
Sunt persoane care nu prezintă încredere, sunt sfidătoare, preocupate de impresia pe care o lasă. De obicei, zâmbetul lor este lipsit de căldură. Această mișcare este specifică oamenilor falși, perverși, cu o gestică intensă. Este preponderent feminină.

💁🏻‍♀️ 3. Datul din cap
Când o persoană dă din cap mecanic atunci când îi vorbiți să știți că vă ascultă foarte rar. Este o secvență gestuală întâlnită la persoanele timide care se străduiesc să asculte interlocutorul, însă nu prea le iese. Totodată, își doresc mult să părăsească acea conversație.

💁🏻‍♀️ 4. Tragerea capului între umeri
Permite persoanei să își protejeze capul de un potențial pericol. Nu știu dacă ați observat că atunci când auzim un zgomot sau o explozie și ne speriem, avem tendința de a ne proteja capul și gâtul. În contextul unei conversații poate fi un semn de a ne cere scuze sau că ne simțim rușinați. Această mișcare elimină orice motiv pentru care ar putea fi considerată încrezătoare.

💁🏻‍♀️ 5. Mișcare stânga-dreapta
Poate fi un semn de negare, dar totuși când nu se opune în același timp verbal este semn că vă ia la mișto. Vă pierdeți timpul și vă obosiți degeaba pentru că ceea ce îi spuneți le consideră baliverne.

💁🏻‍♀️ 6. Capul ușor întors într-o parte
Se prezintă întotdeauna cu profilul său cel mai bun atunci când își dorește să facă impresie bună și să fie simpatizat.

💁🏻‍♀️ 7. Întoarcerea capului
Când întoarcem capul în repetate rânduri este un semn de ne siguranță. De asemenea, înseamnă și că persoana nu se simte confortabil în conversație.

💁🏻‍♀️ 8. Înălțarea capului
Reprezintă un semn de superioritate, neînfricarea sau chiar aroganță. Îndreptarea bărbiei în față și expunerea gâtului în mod voluntar sunt asociate du putere, mândrie și agresivitate.

Andreea Șipoteanu-Constantinescu Redactor-Departament Psihologie-Grupul Iubim Brașovul

Sursa : Messinger, J. & Messinger, C. (2015). Cartea gesturilor. Editura ALL

#Iubim_Braşovul
#TeleviziuneaGrupIubimBrasovul
#BusinessLivingInformatiiEconomiceOnlineIubimBvBizz
#DepartamentPsihologie
#AndreeaȘipoteanuConstantinescu

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus