Ești aici
Home > Business & Living > Studiu: Inteligenta Artificiala este tehnologia transformatoare pentru companiile de asigurari

Studiu: Inteligenta Artificiala este tehnologia transformatoare pentru companiile de asigurari

Pentru industria de asigurari, beneficiile pentru sanatate si siguranta conferite de dispozitivele portabile si alte dispozitive conectate la Internet of Things (IoT) sunt bine stabilite.

Dar satisfacerea noilor cerinte de protectie ale consumatorilor merge dincolo de simpla colectare a datelor generate de utilizatori, subliniaza ACCENTURE. Ceea ce conteaza acum e modul in care asiguratorii si partenerii lor din ecosistem folosesc datele partajate cu ei de catre clienti. Si, totodata, daca au mixul potrivit de talent si tehnologie pentru a optimiza utilizarea acestor date.

Capacitatile pe segmentul tehnologiei analytics, inclusiv analiza predictiva si analiza prescriptiva, ar putea permite generarea in timp real de oferte de asigurari bazate pe date. Cunoasterea comportamentelor si a preferintelor clientilor ar putea reprezenta baza acestor oferte, ceea ce ajuta asiguratorii sa depaseasca o bariera a datelor limitate despre clienti, cum ar fi datele demografice si informatiile despre venituri, arata ACCENTURE.

Transformari in asigurari generate de AI

Exista mai multe exemple ale acestor tipuri de transformari generate de Inteligenta Artificiala in industria de asigurari. Un astfel de exemplu, arata ACCENTURE, este AXA Asia. Emma, chatbot-ul empatic al AXA Asia, alimentat de Inteligenta Artificiala, ofera asistenta personala si indrumare pentru clienti, utilizand conversatii in limba naturala a acestora, pentru a sprijini bunastarea generala a clientilor.

Un alt exemplu este cel al Mitsui Sumitomo Insurance Group (Japonia). Tehnologia grupului, MS1 Brain, imbina punctele forte ale oamenilor cu cele ale Inteligentei Artificiale, pentru a crea un proces de vanzare centrat pe client. MS1 Brain colecteaza, analizeaza si utilizeaza diverse informatii despre clienti, pentru a intelege cu precizie nevoile acestora si, implicit, pentru a le oferi cele mai potrivite produse.

ACCENTURE noteaza ca aceste experiente in timp real, centrate pe consumator, devin noua normalitate. Si, prin urmare, cererea pentru astfel de experiente va continua sa creasca mai ales in randul clientilor de linii personale de asigurari, dar si in randul celor din categoria beneficiilor de grup, pe masura ce astfel de experiente satisfac nevoile noilor angajati.

Inteligenta Artificiala optimizata + forta de munca !

===================================
Pentru toate servicile de ASIGURARI :

Broker Daniela-Maria Tarnovan si Broker Elena Rosu
tel whatsapp : 0722.879.581 ; 0368.455.756 ; 0758451405;
www.praktikconsulting.ro
Str.Alunis,nr.5,Brasov

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus