Ești aici
Home > Business & Living > Vești bune pentru angajații români. Crește venitul lunar.

Vești bune pentru angajații români. Crește venitul lunar.

Guvernul României anunță o veste mult așteptată de angajații din țara noastră.

Va crește cuantumul tichetelor de creșă și al celor de masă.Ministerul Muncii a lansat două proiecte, ce prevăd alocări suplimentare de fonduri pentru cuantumul tichetelor de creșă și pentru cel al tichetelor de masă.Pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creșă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a dispozițiilor Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, este de 490 lei.Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2022, respectiv februarie 2022 și martie 2022.

Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în proiectul Ministerului Muncii.La rândul lor, tichetele de masă se vor majora până la valoarea de 20,09 lei.„Pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, nu poate depăși cuantumul de 20,09 lei.

Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2022 respectiv, februarie 2022 și martie 2022.Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în proiectul Ministerului Muncii.Îți amintesc faptul că tichetele de creșă sunt reglementate în România prin Legea 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou și tichetelor de creșă, precum și de Normele Metodologice de aplicare a acesteia.Tichetele de creșă se pot acorda lunar angajaților care nu beneficiază de concediul și de indemnizația acordate pentru creșterea copilului în vârsta de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, pe baza de cerere, conform prevederilor înscrise în Regulamentul Intern de acordare a tichetelor încheiat la nivelul companiei.

La rândul lor, tichetele de masă se vor majora până la valoarea de 20,09 lei.„Pentru semestrul II al anului 2021, începând cu luna octombrie 2021, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, nu poate depăși cuantumul de 20,09 lei.Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2022 respectiv, februarie 2022 și martie 2022.Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în proiectul Ministerului Muncii.Îți amintesc faptul că tichetele de creșă sunt reglementate în România prin Legea 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou și tichetelor de creșă, precum și de Normele Metodologice de aplicare a acesteia.

Tichetele de creșă se pot acorda lunar angajaților care nu beneficiază de concediul și de indemnizația acordate pentru creșterea copilului în vârsta de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, pe baza de cerere, conform prevederilor înscrise în Regulamentul Intern de acordare a tichetelor încheiat la nivelul companiei.playtech

Pentru că #Iubim_Braşovul vă aducem rubrica de informații utile! De data aceasta ne-am gândit sa intelegem mai bine despre *Educatia Anteprenorială* si *Pastila de Fiscalitate* rubrică informativă realizată de expert Judiciar Contabil Dana Munteanu – realizator Grupul Iubim Brașovul

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus