Ești aici
Home > Artă și Tradiție > VIDEO Atelier interactiv de tipărire în cadrul proiectului de la Diaconul Coresi la poetul Ștefan Baciu

VIDEO Atelier interactiv de tipărire în cadrul proiectului de la Diaconul Coresi la poetul Ștefan Baciu

Astăzi, 22 septembrie 2021, începând cu ora 14.30 la Ludoteca din Coresi Shopping Resort a avut loc un atelier interactiv de tipărire susținut de istoricul Ovidiu Savu. Au participat elevi brașoveni. Cei mici au fost fascinați de tehnica prin care erau tipărite în trecut cărțile. Au încercat sub atenta îndrumare a d-lui Ovidiu Savu să tipărească și ei. Pe rând toți copiii prezenți au tipărit.

Atelierul deschide seria celor 24 de evenimente culturale organizate în perioada septembrie-noiembrie 2021 în cadrul proiectului „De la Diaconul Coresi la poetul Ștefan Baciu”. Proiectul cultural este implementat de către Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov în parteneriat cu Coresi Shopping Resort și Muzeul Prima Școală Românească și cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov și Consiliul Local Brașov, Cartier Coresi și Consiliul Județean Brașov.

Despre proiect ne spune cateva cuvinte dna Cristina Seitz manager de proiect.

Săptămânal, în perioada septembrie-noiembrie 2021, se vor organiza 10 ateliere interactive de tipărire, în cadrul cărora beneficiarii își crează propriul suvenir – o foaie tipărită la teascul – model Coresi și primesc informații avizate cu privire la evoluția procesului de tipărire. Participarea este liberă, în limita locurilor disponibile, prin înscriere la adresa casa.muresenilor@gmail.com.

Persoană de contact: Cristina Seitz, manager proiect, 0722258476, cristinaseitz@gmail.com

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus