Ești aici
Home > Sport și sănătate > Vipers a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin

Vipers a câștigat Liga Campionilor la handbal feminin

Vipers Kristiansand a devenit a două echipă din Norvegia, după Larvik, care triumfă în Liga Campionilor la handbal feminin după ce s-a impus clar, 34 -28 (la pauză 18 -14) în fața celor de Brest.

Franțuzoaicele reușiseră minunea în semifinale contra lui triplei campioane, Gyor, dar s-au înclinat fără drept de apel în ultimul act de la Budapesta.Meciul s-a decis în startul celor două reprize, dar și grație celor două eroine de la Vipers, Henny Reistad, autoarea a 12 goluri din 16 aruncări, și a legendei Katrine Lunde, cea care a reușit un meci mare în poarta scandinavelor la 41 de ani. Ea a ajunge la 5 trofee câștigate în Liga Campionilor, dar primul cu Vipers Kristiansand. Echipa norvegiană a mai jucat în Final Four din 2019, când a ocupat locul trei.

Gyor a zdrobit pe ȚSKA Moscova în partida pentru medalia de bronz, scor 32 -21. Echipa lui Ambros Martin a reușit o primă repriză fantastică în care a condus la pauză detașat, scor 18-8. Asta pentru că portărița Silje Solberg a fost aproape imbatabilă, iar în atac o altă norvegiancă, Oftedal a fost în mare formă, cu 3 goluri și un assist în doar primele 5 minute. A fost și un avantaj de 14 goluri la un moment dat în partea secundă, după un gol al Eduardei Amorim, dar apoi unguroaicele au ridicat piciorul de pe pedala de accelerație. A fost ultimul meci pentru superstarul maghiar Anita Gorbicz, care după 20 de sezoane la Gyor, se retrage la 37 de ani.

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Sus