Ești aici
Home > Sport și sănătate > Chelsea este campioana UEFA CHAMPIONS LEAGUE

Chelsea este campioana UEFA CHAMPIONS LEAGUE

Chelsea a cucerit Champions League, după un duel spectaculos cu Manchester City, câștigat cu 1-0. Spectacol total în marea finală, care a debutat furtunos, cu ocazia lui Chelsea, din minutul 4, urmată, la cealaltă poartă, de cursa lui Sterling. În minutul 10, ambele echipe au irosit câte o șansă în interval de câteva secunde. Echipa lui Tuchel a fost mai insistentă în atac, iar Werner a avut alte două șanse. Și cetățenii au ținut ritmul, însă Rudiger a intervenit providențial în fața lui Foden. În cele din urmă, insistențele din atacul londonezilor s-au concretizat în minutul 42, când Havertz a deschis scorul după un contraatac-fulger, cu combinații din prima.

În minutul 68, jucătorii lui City au cerut un penalty după un henț al lui James, dar arbitrul nu a acordat nimic. Chelsea a ratat cea mai mare ocazie în minutul 73, când Pulisic nu a reușit să înscrie din poziție singur cu portarul, iar la poarta cealaltă, Gabriel Jesus nu a putut să devieze o minge cu călcâiul, apoi portarul Mendy a prins centrarea lui Aguero. Ultimele ocazii le-au aparținut tot cetățenilor. Mai întâi, Foden a fost blocat în ultimul moment de Christensen, iar în minutul 90+6, la ultima fază, voleul lui Walker a cololit de puțin vinclul.

Manchester City – Chelsea s-a terminat 0-1. Astfel, Chelsea a câștigat al doilea trofeu Champions League din istoria clubului, după cel din 2012, iar antrenorul Thomas Tuchel este la primul său trofeu european, după ce anul trecut a mai bifat o finală pe banca lui PSG.

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus