Ești aici
Home > Artă și Tradiție > Activităti de weekend la Muzeul de Artă Brașov!

Activităti de weekend la Muzeul de Artă Brașov!

În data de 16 octombrie, într-o sâmbătă dimineața, în ultimul weekend al expoziției “Celebrities of the Floating World”, la Muzeul de arta Brasov a avut loc un atelier de pictură mandale pe mătase!

Cei 8 participanti la atelier au facut impreună o călătorie în lumea artei japoneze prin intermediul unui tur ghidat alături de Alexandra Ardelean, curator, si au dezlegat misterele mandalelor, în acest caz de inspirație japoneză, împreună cu tutorele Enikő Șimon.

Atelierul a fost conceput atât pentru începători, cât și pentru cei care au mai cochetat cu realizarea mandalelor. Experiența, așadar, nu a fost necesară.

Enikő Șimon, tuturele acestui atelier, s-a născut la Brașov, iar fascinația pentru mătase a determinat-o să urmărească acest drum până la Budapesta, unde și-a însușit și perfecționat tehnicile.

Puteți să îi descoperiți activitatea pe website: www.mandala-matase.ro

Mulțumim partenerilor noștri, Asociația „Armonie Interculturală, Japonia”, pentru ajutorul acordat în realizarea acestui workshop.

Materialele utilizate în cadrul atelierului au fost achiziționate în urma licitației realizate în parteneriat cu Galeria Ora0 în luna august, 2021. În cadrul acestui eveniment, artiști locali au donat un procent între 50-100% din fondurile obținute în vânzarea tablourilor proprii, cu scopul susținerii activității Muzeului de Artă Brașov.

Vă mulțumim tuturor!

Sursa foto: Alexandra Ardelean, Alexia Baștea si Eniko Șimon

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus