Ești aici
Home > Artă și Tradiție > Festivalul URBANIADA cheamă brașovenii la artă și activități sportive

Festivalul URBANIADA cheamă brașovenii la artă și activități sportive

GRUPUL IUBIM BRAȘOVUL PARTENER MEDIA

img

RECOMANDM

În calendarul acestui an, zilele de 12, 13 și 14 au gust de festival de cultură urbană, din dorința de a redefini atmosfera citadină brașoveană cu concerte live, competiții și demonstrații artistice și sportive, ateliere și artshop-uri, intervenții culturale și instalații interactive.


Tema principală a celei dintâi ediții a festivalului URBANIADA este play and create – conectarea socială printr-o formă educativă comunitară, promovarea valorilor artistice și sportive și participarea activă a tuturor în scopul actului co-creator. Interacțiunea cu sinele liber și artistic, într-un joc al talentelor și al abilităților specifice urbane, dar și racordarea la climatul și socialul brașovean stau la capătul ideii de a celebra Ziua Internațională a Tineretului în spiritul fresh și cool al vibrantului Brașov.
Multidisciplinaritatea proiectului reprezintă însăși viziunea care dictează ritmul și fluxul mixului de manifestări incluse în harta de desfășurare a URBANIADEI. Aleea de sub Tâmpa se va transforma între 12 și 14 august într-un playground de mișcare, imaginație, creativitate, unde nu doar artiștii capătă viu grai, ci și publicul iubitor de noutate devine vocea reprezentativă a evenimentului.

Astfel, zilele de joi și vineri sunt dedicate jocurilor și sporturilor urbane, iar sâmbătă vor avea loc concerte și concursuri. Arta își găsește și ea locul în program prin: happening lectură cu V. Leac, graffiti ca instalație artistică, sub semnătura artistului recunoscut la nivel internațional, Homeboy, și o imensă carte de colorat ca lucrare interactivă, pregătită de artista emergentă, Maria Zurbagiu. Participanții de toate vârstele au ocazia să intervină în mod activ la toate acțiunile listate în programul de 3 zile, fiindu-le puse la dispoziție instalații interactive, food court, ateliere de artă, dans contemporan, sesiuni demo și concursuri, rampe pentru skateri, bikeri și iubitorii de role, scenă freestyle, big air, zone pentru minigolf, ping-pong, badminton și happening-ul Telegram Analog în aer liber, dedicat cărților poștale și artiștilor consacrați, Alex Baciu, George Roșu și Homeboy.
Artiștii care au spus da primei ediții a festivalului URBANIADA sunt atât brașoveni, cât și din afara orașului de sub Tâmpa, fiind reuniți sub egida unei experiențe unice, spre re activarea urbei. Printre aceștia sunt demni de menționat Motanu, Simion Bogdan și Lăutarii de mătase, Opoziția, George Roșu, Vasile Leac, Maria Zurbagiu, Alex Baciu, Homeboy, Roxana Ardeleanu, Pussycutz, DJ Spler, DJ DNU, Hard Bulz, DJ Necktrow, HomeboyLDJ și Dex.

Ne-am dorit să scoatem în evidență componentele importante ale culturii urbane, care reunesc direcțiile esențiale de manifestare ale acesteia, cu scopul educării publicului brașovean, printr-un eveniment complet interactiv, cu continuitate, bazat pe feedback și research oferite de tinerii din generațiile curente”, declară Directorul artistic URBANIADA, Irene Raicelai.

Festivalul este inițiat și organizat de o echipă tânără, cu interese la fel de diversificate precum tematicile evenimentului, și anume Cu Arta Pe Față, Raicelai, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov, KunSTadt, în colaborare cu partenerii instituționali Primăria Brașov, Centrul Cultural Reduta, Centrul de voluntari și Poșta Română, cu sponsorizări oferite de Urban Invest, DKD.Forest, Decathlon, Flava Shop, H20 shop, Skullcandy, Footshop București, Bookcity, Recreativ, Ummoc Hammocks, Krack, The LionTech, Happy Clouds, NH bike, Bike Lab, Bike District, Decât O Dubă, NERV, Etaj Shop, Miliția, Dictator, Alpin Poiana Brașov, Gatsby,Grupul Iubim Brașovul pqrtener media și cu sprijinul acordat de partenerii media Radio Guerilla, Zile și Nopți, Unde Mergem, Coresi, Cinema ONE, Andrus Media, OutdoorMagazine. Partenerul oficial al evenimentului este Molotow România.
URBANIADA – Festival de Cultură Urbană, ediția I, 12-14 august 2021, Aleea de sub Tâmpa, Brașov
Contact URBANIADA: raicelai.irene@gmail.com, +40770836112

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus