Eศ™ti aici
Home > Business & Living > Importanta derularii stagiilor de practica

Importanta derularii stagiilor de practica

Importanta derularii stagiilor de practica

In ceea ce priveste proiecte regionale, la Brasov, august aduce din nou in atentia antreprenorilor  implementarea  proiectului โ€žPerformanศ›ฤƒ prin educaศ›ie practicฤƒโ€, cod SMIS 2014+: 132913, proiect cofinanศ›at din Programul Operaศ›ional Capital Uman 2014-2020.

 Proiectul este iniศ›iat de Camera de Comerศ› ศ™i Industrie Braศ™ov, รฎn calitate de beneficiar al finanศ›ฤƒrii, รฎn parteneriat cu Confederaศ›ia Naศ›ionalฤƒ pentru Antreprenoriat Feminin โ€“ CONAF.

 Obiectivul general al proiectului โ€Performaลฃฤƒ prin educaลฃie practicฤƒโ€ este creลŸterea oportunitฤƒลฃilor de inserลฃie pe piaลฃa muncii ลŸi a relevanลฃei pregฤƒtirii practice pentru 245 de studenลฃi ลŸi masteranzi printr-un program integrat de orientare, consiliere รฎn carierฤƒ ลŸi stagii de practicฤƒ organizate รฎn companii din sectoarele economice cu potenลฃial competitiv identificate conform SNC ลŸi domeniile de specializare inteligentฤƒ conform SNCDI, care sฤƒ asigure inserลฃia pe piaลฃa muncii a cel puลฃin 86 studenลฃi sau absolvenลฃi.

Pentru ca parteneriatul sฤƒ รฎศ™i atingฤƒ ศ›elul, reprezentanศ›ii Universitฤƒศ›ii au un rol cel puศ›in la fel de important ศ™i de bogat รฎn atribuศ›ii precum omologii lor din companii. Premisa de la care porneศ™te parteneriatul este cฤƒ  studenศ›ii au o bunฤƒ  pregฤƒtire teoreticฤƒ  ศ™i atitudinea potrivitฤƒ  pentru a valorifica experienศ›a oferitฤƒ  de un stagiu de practicฤƒ. De aceea, rolul extrem de important al cadrelor didactice รฎncepe รฎncฤƒ  din etapa de pregฤƒtire a studenศ›ilor prin transmiterea informaศ›iilor necesare  ศ™i actualizate de care aceศ™tia vor avea nevoie pentru a putea face faศ›ฤƒ  aศ™teptฤƒrilor din mediul de lucru competitiv รฎn care urmeazฤƒ sฤƒโ€ศ™i desfฤƒศ™oare activitatea.

Pe parcursul desfฤƒศ™urฤƒrii stagiului de practicฤƒ studentii  au  oportunitatea de a afla ce reprezintฤƒ un loc de muncฤƒ ศ™i care sunt aศ™teptฤƒrile firmei faลฃฤƒ de un angajat.

โ€žConsider cฤƒ un astfel de stagiu este foarte important pentru un student, deoarece, astfel, acesta reuศ™eศ™te sฤƒ cรขศ™tige experienศ›ฤƒ, sฤƒ รฎnveศ›e lucruri noi ศ™i importante, ศ™i are posibilitatea sฤƒ-ศ™i dezvolte competenศ›ele profesionale. Aceastฤƒ experienศ›ฤƒ aduce clarificare astfel incat studentul sฤƒ-si gฤƒseasca rฤƒspunsul la multe รฎntrebฤƒri ศ™i sฤƒ รฎnveศ›e lucruri benefice pentru viitorul sฤƒu.  Proiectul  de  fata  isi  pro

pune  sa  contribuie  la  facilitarea  tranzitiei  studentilor  de  la  scoala  la o viata  activa  prin  dobandirea  de  catre  acestia  de  competente  cheie  care  sa-i  ajute  la  o  mai rapida  integrare  pe  piata  muncii  dupa  finalizarea  studiilor  sau  chiar  pe  parcursul  acestora.  โ€

Referitor la implementare, programul integrat este menit sฤƒ creascฤƒ oportunitฤƒลฃile de inserลฃie pentru  studenลฃi/masteranzi pe piaลฃa muncii, sฤƒ instituie un sistem funcลฃional de consiliere, orientare รฎn cariera ศ™i stagii de practicฤƒ la un potenลฃial angajator ลŸi sฤƒ creeze un sistem de informare coordonatฤƒ, รฎn ambele sensuri: de la companii/sectorul privat cฤƒtre reลฃeaua instituลฃiilor de รฎnvฤƒลฃฤƒmรขnt superior privind nevoile lor de instruire, precum ลŸi de la instituลฃiile de รฎnvฤƒลฃฤƒmรขnt superior cฤƒtre รฎntreprinderi, pentru a rฤƒspunde nevoilor actuale ลŸi viitoare ale pieลฃei muncii la nivel regional.

ย In luna septembrie 2021 va avea loc cel de-al doilea eveniment de informare ศ™i matchmaking ce va fi organizat in cadrul Campaniei de informare ศ™i stakeholder engagement. La eveniment vor fi prezenti reprezentanti ai mediului academic si angajatori interesati de participare activa in implementare si deasemenea,ย ย intenศ›ionam sฤƒ colectฤƒm feedback-ul companiilor/angajatorilor cu privire la nevoilor actuale ลŸi viitoare ale pieลฃei muncii la nivel regional.

Alexandra Granceaโ€“ CONAFExpert derulare stagii de practica 

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un rฤƒspuns?

Sus