Ești aici
Home > Business & Living > Percepția angajtorilor asupra ofertei educaționale din învățământul superior

Percepția angajtorilor asupra ofertei educaționale din învățământul superior

Implementarea  proiectului „Performanță prin educație practică”, cod SMIS 132913, proiect cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, inițiat de Camera de Comerț și Industrie Brașov, în calitate de beneficiar al finanțării, în parteneriat cu Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin – CONAF, continua sa aduca la masa dialogului, alaturi de reprezentanti ai mediului academic, jucatori noi din mediul antreprenorial regional. 

Schimburile de pe piața muncii se dreulează cu foarte mare rapiditate, iar piata are nu doar capacitatea de a le produce ci si de a le asimila. 

Se contureaza o posibila stabilitate pe piata de munca, o redefinire a cererii si a ofertei de calificare, proiectul Performanta prin educatie practica dovedindu-se a fi o metoda eficienta si accesibila de a pune de acord oferta educationala cu nevoia de forta de munca. 

În acest sens, pe langa cunostintele acumulate prin continutul invatamantului, sunt considerate importante pentru scuccesul integraii profesionale aspecte care coincid cu nevoile angajatorilor, evaluarea tinerilor absolventi avand in vedere eficienta in ceea ce fac si in activitatea lor. Vorbim despre o piata in continua schimbare, insa imbunatatirea preceptiei depinde de eforturile sustinute ale studentilor de a se implica in astfel de proiecte si al angajatorilor de a fi deschisi la genul acesta de colaborari, aducand o contributie la stabilitatea in zona fortei de munca.  

Forta de munca dorită trebuie sa fie calificată, sa fie flexibilă si eficientă și să exprime o stabilitate predictibilă, oferta fiind  influențată de formarea profesională. 

În urma întâlnirilor din cadrul Campaniei de stakeholder engagement, s-au conturat p unui dialog structurat intre furnizorul de servicii educaționale si angajatori.

Feedback-ul in urma dialogului structurat  intre furnizorul de servicii educaționale si angajatori constituie punctul de pornire pentru documentul cadru necesar îmbunătățirii ofertei educationale.

Referitor la implementare, programul integrat este menit să crească, prin intermediul acestui dialog structurat, oportunităţile de inserţie pentru  studenţi/masteranzi pe piaţa muncii, să instituie un sistem funcţional de consiliere, orientare în cariera și stagii de practică la un potenţial angajator şi să creeze un sistem de informare coordonată, în ambele sensuri: de la companii/sectorul privat către reţeaua instituţiilor de învăţământ superior privind nevoile lor de instruire, precum şi de la instituţiile de învăţământ superior către întreprinderi, pentru a răspunde nevoilor actuale şi viitoare ale pieţei muncii la nivel regional.

Diana Cristina Niță – CONAF

Expert junior parteneriate și stakeholder engagement

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 

Axa prioritară 6 – Educaţie şi competenţe

Obiectivul specific 6.13 Creșterea numărului absolvenților de învățământ terțiar universitar și non universitar care își găsesc un loc de muncă urmare a accesului la activități de învățare la un potențial loc de muncă / cercetare/ inovare, cu accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC şi domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI

Titlul proiectului: Performanță prin educație practică

Contract: POCU/626/6/13/132913

Articole similare

Lasă un răspuns

Sus